Απέχουμε λίγες μόνο ημέρες από τις γιορτές των Χριστουγέννων και είναι αρκετοί εκείνοι που σχεδιάζουν μια απόδραση σε ένα κοντινό ή πιο μακρινό προορισμό στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Ανάμεσα σε όλα όσα πρέπει να τακτοποιήσετε λίγο πριν φύγετε για το ταξίδι σας, ίσως πρέπει να συμπεριλάβετε και μια ταξιδιωτική ασφάλιση.

Η επιλογή της ταξιδιωτικής ασφάλισης παρέχει ολοκληρωμένη προστασία και ασφάλεια για τις ημέρες του ταξιδιού είτε πρόκειται για ταξίδι αναψυχής είτε για επαγγελματικό ταξίδι.

Η ταξιδιωτική ασφάλιση καλύπτει τυχόν οικονομικές ζημίες εξαιτίας απρόοπτων συμβάντων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Τα ταξιδιωτικά προγράμματα περιλαμβάνουν:

  • κάλυψη  στην περίπτωση προσωπικής αστικής ευθύνης που φέρει ο ασφαλισμένος αν προξενήσει υλικές ζημιές ή σωματικές βλάβες σε τρίτους.
  • κάλυψη για πιθανή νοσηλεία του ταξιδιώτη από ασθένεια ή ατύχημα.
  • ασφαλιστική κάλυψη φαρμάκων αλλά και θεραπευτικής αγωγής εφόσον κριθεί αναγκαίο.
  • καλύψεις σε περιπτώσεις απώλειας αποσκευών και προσωπικών ειδών κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού, κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά ειδικά σε χώρους αεροδρομίων.
  • έξοδα επαναπατρισμού σε περίπτωση που το ταξίδι δεν μπορεί να συνεχιστεί για λόγους υγείας.
  • έξοδα συνοδού σε περίπτωση διαμονής σε νοσοκομείο.
  • αποζημίωση για μόνιμη ολική ή μερική ανικανότητα εξαιτίας ατυχήματος κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

Με βάση τα παραπάνω όλοι όσοι σχεδιάζουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό, θα πρέπει να μεριμνήσουν για την ταξιδιωτική τους ασφάλιση, ιδίως όταν αυτή είναι απαραίτητη για την έκδοση βίζας π.χ. σε χώρες όπως η Ρωσία και η Κούβα.

Η σημασία της ταξιδιωτικής ασφάλισης είναι μεγάλη ιδιαίτερα όταν κάποιος ταξιδεύει σε λιγότερο αναπτυγμένες χώρες. Επιπλέον οι υπηρεσίες που παρέχονται μέσα από ένα τέτοιο ασφαλιστήριο εξασφαλίζουν τον ταξιδιώτη μέχρι τον επαναπατρισμό του.

Το κόστος για μια τέτοια ασφάλιση εξαρτάται από κάποιους παράγοντες όπως η ηλικία του ενδιαφερομένου, η χώρα προορισμού καθώς και οι καλύψεις που επιθυμεί να εντάξει σε ένα τέτοιο πρόγραμμα. Η αγορά μιας ταξιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να πραγματοποιηθεί πέρα από την ασφαλιστική εταιρία, από ταξιδιωτικούς πράκτορες, αεροπορικές εταιρίες κατά την αγορά του εισιτηρίου αλλά και διαδικτυακά.

Διαβάστε επίσης:

Θα ταξιδέψετε; Η κίνηση που πρέπει να κάνετε πριν κλείσετε τα εισιτήρια

Τουρισμός για όλους: Παραμείνετε ασφαλείς (και) στις χειμερινές διακοπές

Ταξιδιωτική Aσφάλιση: Τρία σημεία SOS που πρέπει να γνωρίζετε πριν την κάνετε