«Γιατί χρειάζεται η ιδιωτική ασφάλιση υγείας;» Πρόκειται για ένα συχνό και δικαιολογημένο ερώτημα. Πολλοί αναρωτιούνται γιατί να πληρώσουν για επιπλέον καλύψεις από τη στιγμή που «έχουν ταμείο», δηλαδή κρατικό φορέα ασφάλισης.

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές εξηγούν ότι ο κρατικός φορέας παρέχει βασικές καλύψεις και σπανίως ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες και προσωπικές ανάγκες υγείας κάθε ατόμου. Επομένως μια ιδιωτική ασφάλιση υγείας μπορεί να σας προσφέρει επιπλέον καλύψεις και προνόμια που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες σας. Ας δούμε πέντε ακόμη σοβαρούς λόγους για να την επιλέξετε.

Αύξηση των ασθενειών που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής

Με τον σύγχρονο καθιστικό τρόπο ζωής , τις ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, τα αυξανόμενα επίπεδα στρες, οι κίνδυνοι εμφάνισης ασθενειών έχουν πολλαπλασιαστεί. Η ασφάλιση υγείας παρέχει την απαραίτητη οικονομική υποστήριξη και πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης. Παράλληλα, έτσι εξασφαλίζεται η δυνατότητα να ανταπεξέλθετε οικονομικά σε ιατρικές θεραπείες για τη διαχείριση ασθενειών.

Προστασία της οικογένειας

Εντάσσοντας όλα τα μέλη της οικογένειάς σας στο ασφαλιστήριο πρόγραμμα είστε καλύτερα προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε επείγουσα ιατρική κατάσταση προκύψει.

Αντιμετώπιση της ανεπαρκούς ασφαλιστικής κάλυψης

Εάν είτε ήδη ασφαλισμένοι σε κάποιο δημόσιο ταμείο ή έχετε ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο, παροχή του εργοδότη σας, μπορείτε να επεκτείνετε τις καλύψεις μέσω ενός νοσοκομειακού προγράμματος που παρέχει πιο ολοκληρωμένη κάλυψη.

Αυξανόμενος Ιατρικός Πληθωρισμός

Καθώς οι ασθένειες πολλαπλασιάζονται, η ιατρική τεχνολογία βελτιώνεται, αυξάνεται παράλληλα το κόστος των θεραπειών. Πρέπει να σημειώσουμε πως οι ιατρικές δαπάνες δεν περιορίζονται μόνο στα νοσοκομεία αλλά περιλαμβάνουν επίσης αυτές των ιατρικών επισκέψεων, των διαγνωστικών εξετάσεων, των φαρμάκων αλλά και τις χρεώσεις χειρουργείων και ασθενοφόρων. Επιλέγοντας μια ιδιωτική ασφάλιση υγείας με ένα προσιτό ασφάλιστρο, στην ουσία μπορείτε να αντιμετωπίσετε το βάρος του ιατρικού πληθωρισμού ενώ παράλληλα επιλέγετε ποιοτικές υπηρεσίες.

Νοσήματα φθοράς

Σήμερα το μεγάλο προσδόκιμο ζωής έχει σαν αποτέλεσμα να ζούμε περισσότερα χρόνια. Το ζητούμενο είναι αυτά τα χρόνια να είναι υγιή με όσο το δυνατό λιγότερες χρόνιες νόσους και νοσήματα φθοράς. Επειδή όμως «δεινόν το γήρας, ου γαρ έρχεται μόνον» καλό είναι να έχουμε προνοήσει με ένα συμβόλαιο υγείας σε νεαρή ηλικία. Δεδομένου πως τα περισσότερα συμβόλαια περιλαμβάνουν μια χρονική αναμονή που αποκλείει την κάλυψη προϋπαρχουσών ασθενειών, αυτή η περίοδος θα παρέλθει ανώδυνα όσο είστε νέοι, δίνοντας σας το πλεονέκτημα της πλήρους κάλυψης σε μεγαλύτερη ηλικία.

Σε κάθε περίπτωση, μια λεπτομερής έρευνα για ασφαλιστικά προγράμματα υγείας που διατίθενται στην αγορά είναι απαραίτητη. Παράλληλα εξαιρετικά χρήσιμη θεωρείται η επικοινωνία με έναν ασφαλιστικό διαμεσολαβητή για να σας καθοδηγήσει στην ιδανική επιλογή βάσει των αναγκών και των δυνατοτήτων σας.

Διαβάστε επίσης:

Ασφάλιση: Οι παροχές και τα προνόμια που προσφέρει ένα πρόγραμμα υγείας

Ασφαλιστήριο: Από πότε ξεκινούν οι καλύψεις – Τι πρέπει να ξέρουμε για τις αναμονές

Ασφαλιστήριο: Πότε μπορεί να ακυρωθεί – Τι πρέπει να γνωρίζετε