Σίγουρα έχετε πάρει την σωστή απόφαση να προχωρήσετε στη σύναψη ενός νέου ασφαλιστηρίου υγείας. Είναι ο τρόπος για να εξασφαλίσετε την προστασία και την φροντίδα για εσάς ή/και για τους αγαπημένους σας. Ένα καλό συμβόλαιο υγείας μπορεί να λειτουργήσει ως μαξιλαράκι ασφαλείας και ασπίδα έναντι ατυχημάτων και ασθενειών για κάθε ηλικία.

Από την στιγμή λοιπόν που είστε κάτοχος ιδιωτικού ασφαλιστηρίου υγείας έχετε κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για να εξασφαλίσετε σε εσάς ή/και στην οικογένεια σας την ασφάλεια που αναζητούσατε. Ας δούμε τι πρέπει να προσέξετε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ασφαλιστήριό σας.

Ελέγξτε τις καλύψεις σας

Πρέπει προσεχτικά να διαβάσετε το συμβόλαιο σας και να ελέγξετε τις καλύψεις που σας παρέχονται βάσει της συμφωνίας που έχετε κάνει σε επίπεδο πρωτοβάθμιας περίθαλψης, επισκέψεις σε γιατρούς, εξετάσεις, φάρμακα και γενικά κάθε ιατρική πράξη που δεν απαιτεί εισαγωγή στο νοσοκομείο. Αλλά και σε επίπεδο δευτεροβάθμιας που αφορά στην εισαγωγή σε νοσηλευτικό ίδρυμα και συμπεριλαμβάνει όλες τις δαπάνες οι οποίες είναι απαραίτητες για την πλήρη αποκατάσταση, δαπάνες όπως τα έξοδα δωματίου και τροφής, τις αμοιβές θεράποντος ιατρού, χειρουργού και εξετάσεις που γίνονται στα πλαίσια της νοσηλείας. Καλό είναι να γνωρίζετε θέματα όπως το δίκτυο των ιατρών που συνεργάζεται η ασφαλιστική σας εταιρεία καθώς και τα νοσηλευτικά ιδρύματα με τα οποία είναι συμβεβλημένη. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε ποιες υπηρεσίες υγείας απαιτούν προέγκριση.

Να έχετε πάντα μαζί την κάρτα υγείας σας

Επειδή ποτέ δεν μπορεί να ξέρετε τι μπορεί να συμβεί και πότε θα χρειαστείτε υγειονομική περίθαλψη, είναι σημαντικό να έχετε μαζί την κάρτα με τον αριθμό του συμβολαίου. Εκτός από τον αριθμό συμβολαίου περιλαμβάνει και τηλέφωνα εξυπηρέτησης σε περίπτωση που χρειαστεί να επικοινωνήσετε. Στο εξωτερικό αυτή η κάρτα έχει την μορφή πιστωτικής και με ένα απλό σκανάρισμα αναφέρονται όλες οι παροχές και καλύψεις.

Μην αμελείτε το ετήσιο check up

Ανάλογα με το φύλλο και την ηλικία, τα ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια παρέχουν ετήσιο check up με βάση το συμβόλαιο που έχετε συμφωνήσει και υπογράψει. Δεν πρέπει να αμελήσετε τις εξετάσεις αυτές αφού έτσι θα μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία της υγείας σας και θα μπορείτε να αποφύγετε αλλά και να προλάβετε κάποιες ασθένειες.

Διαλέξτε γιατρό από το δίκτυο της ασφαλιστικής 

Σε περίπτωση που θέλετε να επισκεφτείτε κάποιον γιατρό γιατί πιθανόν να μην αισθάνεστε καλά, μπορείτε να καλέσετε την ασφαλιστική σας εταιρεία. Στη συνέχεια θα σας ρωτήσουν για ποια ειδικότητα ενδιαφέρεστε και ποια είναι τα συμπτώματα που σας έχουν παρουσιαστεί. Θα σας προτείνουν γιατρό από την περιοχή που σας εξυπηρετεί και θα σας σταλεί ένα μήνυμα με την έγκριση από την ασφαλιστική εταιρεία. Το κόστος της επίσκεψης θα είναι πολύ μικρό, αν όχι μηδενικό.

Προσέξτε τις απαλλαγές και τη συμμετοχή σας

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του ιδιωτικού συμβολαίου είναι οι όροι «απαλλαγή και συμμετοχή». Αφορά στην ουσία το οικονομικό κομμάτι που εσείς έχετε συμφωνήσει με την ασφαλιστική ως προς το ποσό που μπορείτε να διαθέσετε από την τσέπη σας σε περιπτώσεις υγειονομικής περίθαλψης.

Διαβάστε επίσης:

Τα έξι οφέλη της ιδιωτικής ασφάλισης

Τα προγράμματα που παρέχουν ασφάλεια σε περίπτωση ατυχήματος – Ενημερωθείτε