Η υγεία αυτών που αγαπάμε είναι το σημαντικότερο αγαθό για εμάς. Αλλά και η φροντίδα της δικής μας υγείας, είναι ίσως η μεγαλύτερη «ευθύνη» που έχουμε απέναντι τους. Η ασφάλεια υγείας στις μέρες μας είναι ένα πολύτιμο αγαθό που μας επιτρέπει να θωρακίσουμε εμάς και την οικογένειά μας. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας είναι ολοένα αυξανόμενη η διείσδυση της ιδιωτικής ασφάλειας υγείας. Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), οι ασφαλιστικές εταιρίες προσθέτουν στην παραγωγή τους ένα διόλου ευκαταφρόνητο περί τα 20 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο.

Συγκριτικά το 2016 η παραγωγή του κλάδου κινήθηκε κοντά στα 175 εκατ. ευρώ, ενώ το 2021 ξεπέρασε τα 320 εκατ. ευρώ. Οι παράγοντες που έχουν οδηγήσει σε αυτή την ανάπτυξη αφορούν στην κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα υγείας, τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια περίθαλψη. Από την άλλη οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες προχωρούν συνεχώς στον σχεδιασμό νέων προγραμμάτων που είναι ελκυστικά για καινούριους και υφιστάμενους ασφαλισμένους. Επιπρόσθετα στη διάρκεια της πανδημίας παρατηρήθηκε μια στροφή προς την ιδιωτική ασφάλιση και μια συνακόλουθη άνθηση αυτού του τομέα.

Αναμφισβήτητα τα πλεονεκτήματα της ιδιωτικής ασφάλειας υγείας είναι πολλά και εξηγούν τους λόγους για την προτίμηση των πολιτών προς τα ιδιωτικά ασφαλιστικά πακέτα.

Είναι αλήθεια βέβαια, ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες εξαιρούν από τις καλύψεις τους κάποιες ασθένειες. Για το λόγο αυτό αν έχετε ιστορικό προβλημάτων υγείας,  σίγουρα θα απαιτηθεί μία πιο λεπτομερής καταγραφή της περίπτωσής σας ούτως ώστε να υπάρξει εξατομικευμένη προσέγγιση και να βρεθεί το πλέον συμφέρον ασφαλιστικό πρόγραμμα. Ωστόσο σήμερα στην ασφαλιστική αγορά υπάρχουν ασφαλιστικά προϊόντα που καλύπτουν προϋπάρχουσες νόσους  χωρίς αναμονές ή με ελάχιστο χρόνο αναμονής.

Έτσι, η ιδιωτική ασφάλεια υγείας παραμένει η καλύτερη επιλογή για όλους, δηλαδή και για εκείνους που έχουν δημόσια ασφάλιση, αλλά και για τους ανασφάλιστους για τους οποίους αποτελεί και μια αποτελεσματική και σχετικά οικονομική λύση. Ενδεικτικά, η ασφάλιση υγείας για ένα ενήλικα 37 ετών, για την κάλυψη όλων των εξόδων νοσηλείας σε δίκλινο δωμάτιο ιδιωτικής κλινικής, στην οποία επίσης περιλαμβάνονται έξοδα για επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία, έξοδα επειγόντων περιστατικών και διαγνωστικές εξετάσεις, κυμαίνεται από 400€/έτος.

Ακόμη ένα πλεονέκτημα της ιδιωτικής ασφάλισης αφορά στην πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές  της χώρας αλλά και του εξωτερικού. Κάθε ασφαλιστική εταιρεία συνεργάζεται με διαφορετικές κλινικές, έτσι θα πρέπει να κάνετε την έρευνά σας πριν καταλήξετε σε κάποιο ασφαλιστήριο. Ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξετε, θα έχετε δωρεάν ή με χαμηλό αντίτιμο πρόσβαση σε διαγνωστικά κέντρα και νοσοκομεία για εξετάσεις, επισκέψεις σε γιατρούς καθώς και νοσηλεία.

Στη λίστα των πλεονεκτημάτων προστίθεται και η κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας. Αν σας συμβεί κάποιο ατύχημα ή ασθένεια και πρέπει να νοσηλευτείτε σε ιδιωτικό νοσοκομείο, το κόστος θα είναι αποτρεπτικό χωρίς ιδιωτική ασφάλιση. Ωστόσο, στην περίπτωση που διαθέτετε ιδιωτικό ασφαλιστήριο, εσείς είτε θα πληρώσετε ένα ποσό ως συμμετοχή, είτε θα έχετε μηδενικά νοσήλια, αναλόγως το πρόγραμμά σας. Σε κάθε περίπτωση τα ποσά που θα καταβάλλετε είναι προϋπολογισμένα χωρίς εκπλήξεις.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι η πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και σε σύγχρονες θεραπείες. Στο δημόσιο σύστημα υγείας οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, ιατρικό εξοπλισμό, φάρμακα και νοσηλευτικό προσωπικό επηρεάζουν σημαντικά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Επιπρόσθετα κάποιες υπηρεσίες και τεχνολογίες όπως η ρομποτική χειρουργική δεν είναι διαθέσιμες. Μέσω της ιδιωτικής ασφάλειας υγείας μπορείτε με αξιοπρέπεια και αίσθημα ασφάλειας να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε θέμα υγείας προκύψει.

Αρκετά συμβόλαια σας προσφέρουν επίσης δωρεάν εξωνοσοκομειακές εξετάσεις σε συμβεβλημένους ιατρούς και ιδιωτικά κέντρα. Αυτό σημαίνει πως έχετε πρόσβαση σε ένα μεγάλο δίκτυο για δωρεάν ή με πολύ χαμηλό κόστος διαγνωστικών εξετάσεων για εσάς και τους αγαπημένους σας.

Μια άλλη δυνατότητα είναι η επιλογή που έχετε για ιδιωτική ασφάλιση και άλλων μελών της οικογένειας (π.χ. παιδιών, συζύγου) με μειωμένο ασφάλιστρο ή οικογενειακά προγράμματα ασφάλισης με σαφώς χαμηλότερο κόστος. Ένα ακόμα όφελος στην ιδιωτική ασφάλιση είναι ό,τι τα περισσότερα προγράμματα προσφέρουν δωρεάν ετήσια check up, για να ελέγχετε την υγεία σας.

Η ιδιωτική Ασφάλιση δίνει την δυνατότητα πολλών επιλογών, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ταχύτητα δράσης παρακάμπτοντας τις αγκυλώσεις των δημόσιων ταμείων. Εν κατακλείδι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα ενός ιδιωτικού ασφαλιστηρίου υγείας είναι η δυνατότητα που έχετε να το «χτίσετε» με βάσει τις ανάγκες και τις δυνατότητες, προσαρμοσμένο απόλυτα σε σας.

 

Διαβάστε επίσης:

Γιατρός στο σπίτι: Πώς καλύπτουν τα ασφαλιστήρια την κατ’ οίκον εξέταση

Ακράτεια Ούρων: Όλοι οι τρόποι αντιμετώπισης – Τι καλύπτει το ασφαλιστήριο

Τρία πράγματα που ενοχλούν περισσότερο τους υποψήφιους για ασφάλιση