Δυο κατηγορίες συμβολαίων πήραν πόντους κατά τη διετία 2018-2019. Τα ατομικά συμβόλαια υγείας και τα ομαδικά προγράμματα υγείας που συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος στο χώρο των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων.

Τα ομαδικά συμβόλαια παρέχουν ευελιξία ανάλογα με τη φύση της επιχείρησης και τον προϋπολογισμό της, καλύπτοντας τα έξοδα νοσηλείας των υπαλλήλων έως και κατά 80%, ενώ το 20% καλύπτεται ολόκληρο ή σε ένα ποσοστό από τον ΕΟΠΥΥ και τον εργαζόμενο.

Τα ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια είναι συνήθως μικτά για ασθένεια – εργατικό ατύχημα και διαγνωστικές εξετάσεις, ασθένεια και διαγνωστικές εξετάσεις ή για εργατικό ατύχημα και διαγνωστικές εξετάσεις.

Κάποια «γενναιόδωρα» συμβόλαια εταιρειών καλύπτουν και τα μέλη της οικογένειας του εργαζόμενου, ενώ άλλα για να προσφέρουν κάλυψη στην οικογένεια καλούν τον εργαζόμενο να καταβάλλει ένα μικρό ασφάλιστρο.

Ποια είναι  τα οφέλη για τον επιχειρηματία

Καταρχήν μπορεί να εκμεταλλευτεί τα φορολογικά κίνητρα. Η δαπάνη για το ιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο δεν εκπίπτει πλέον στην εφορία σε αντίθεση με τη δαπάνη για το ομαδικό συμβόλαιο που καταγράφεται στα έξοδα της εταιρίας.

Όμως υπάρχουν και άλλοι λόγοι που μπορεί να ωθήσουν τον επιχειρηματία στην σύναψη ενός ομαδικού ασφαλιστηρίου.

  • Μειώνεται η μακροχρόνια απουσία των εργαζομένων. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι οι υπάλληλοί σας θα λαμβάνουν έγκαιρη και υψηλής ποιότητας φροντίδα όταν τη χρειάζονται περισσότερο, και αυτό θα ωφελήσει την εταιρεία όσον αφορά το κόστος αναρρωτικών αδειών και άλλες δαπάνες που συνδέονται με την ασθένεια του προσωπικού.
  • Το προσωπικό σας λαμβάνει άμεση περίθαλψη, έτσι ώστε να επιστρέψει πίσω στη δουλειά γρηγορότερα. Έτσι, εξασφαλίζεται ότι το σύνολο του προσωπικού σας είναι σε θέση να εργαστεί, αυτό σημαίνει λιγότερη πίεση για το υπόλοιπο προσωπικό – και λιγότερες αμοιβές σε υπερωρίες.
  • Θα προσελκύσετε τους καλύτερους υποψηφίους κατά την πρόσληψη. Σήμερα οι εργαζόμενοι είναι όλο και πιο ευαίσθητοι στο θέμα υγείας και στα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. Όσοι επιθυμούν να προχωρήσουν και να αναπτύξουν την καριέρα τους πάντα ψάχνουν για κίνητρα που προσθέτουν αξία στο μισθό τους. Βεβαιωθείτε ότι θα προσελκύσετε τα κατάλληλα άτομα στην επόμενη πρόσληψη παρέχοντας τους ασφάλιση υγείας.
  • Θα διατηρήσετε το προσωπικό που ήδη έχετε και έχετε επενδύσει πάνω τους. Δώστε στο υπάρχον προσωπικό σας ασφάλιση υγείας έτσι ώστε να τους δώσετε ένα επιπλέον κίνητρο να παραμείνουν στην εταιρεία σας για τα επόμενα χρόνια. Η διατήρηση του προσωπικού σημαίνει δραστική μείωση δαπανών όσον αφορά το κόστος νέας πρόσληψης αλλά και τη μεταφορά γνώσης.