Πολλοί αναρωτιούνται γιατί θα ήταν σημαντική η απόκτηση ενός ασφαλιστηρίου προσωπικού ατυχήματος, σημαντικού προγράμματος υγείας που μπορεί να αποτελεί αυτόνομο ή συμπληρωματικό ασφαλιστικό προϊόν. Ένα ατύχημα όπως σοβαρός τραυματισμός μπορεί να ανατρέψει τη ζωή του ατόμου και να επιφέρει ραγδαίες αλλαγές στην καθημερινότητά του, περιορίζοντας ή απαλείφοντας ακόμα τη δυνατότητα αυτοεξυπηρέτησης.

Αν και η μερική αναπηρία θα διαταράξει τον καθημερινό ρυθμό και τις συνήθειες, η ολική (και μόνιμη) αναπηρία θα έχει δυσανάλογο κόστος για τον πάσχοντα, αφού πλέον το διακύβευμα θα είναι η οικονομική του επιβίωση λόγω αδυναμίας να εργαστεί. Την οικονομική αστάθεια μετά από ένα μεγάλο ατύχημα μπορεί να αντισταθμίσει ένα συμβόλαιο Προσωπικού Ατυχήματος. 

Βασικά πλεονεκτήματα του προγράμματος

Ο ρόλος της ασφάλισης Προσωπικού Ατυχήματος είναι να παράσχει οικονομική υποστήριξη όταν ο κάτοχός του υποστεί κάποιον τραυματισμό. Αν και πλέον τα περισσότερα νοσοκομειακά προγράμματα αναλαμβάνουν τα έξοδα που θα προκύψουν από κάποιο ατύχημα εφόσον ο ασφαλισμένος χρειαστεί να επισκεφθεί κάποιο νοσοκομείο και να νοσηλευτεί, δεν θα γίνει το ίδιο αν δεν απαιτείται νοσηλεία. Επιπλέον, στα συμβόλαια προσωπικού ατυχήματος υπάρχουν παροχές οικονομικής ενίσχυσης ακόμα και της οικογένειας του ασφαλισμένου. Συγκεκριμένα:

  • Καλύπτεται το κόστος νοσηλείας 
  • Κεφάλαιο θανάτου: Ένα σταθερό χρηματικό ποσό θα καταβληθεί στους πλησιέστερους συγγενείς του αποθνήσκοντος ασφαλισμένου. Το κεφάλαιο θανάτου στα συμβόλαια προσωπικού ατυχήματος είναι συνήθως μικρότερο συγκριτικά με τις ασφαλίσεις ζωής όπως 15.000€, 20.000€ ή 40.000€ ενδεικτικά. Η καταβολή του θα γίνει και στην περίπτωση που ο θάνατος δεν επέλθει άμεσα από το ατύχημα αλλά μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ως συνέπεια βλαβών από το ατύχημα, το οποίο μπορεί να είναι τρεις μήνες, ένας χρόνος κ.ο.κ.. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
  • Κάλυψη για ανικανότητα: Καλύπτεται ιατρικός εξοπλισμός για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας σε περιπτώσεις αναπηρίας όπως αναλώσιμα υλικά, κηδεμόνες, νάρθηκες, βακτηρίες αγκώνα, πατερίτσες μασχάλης, απλούς περιπατητήρες, αγορα και τοποθέτηση πρόσθετων τμημάτων σώματος και διορθωτικών συσκευών.
  • Απώλεια εισοδήματος: Σε περίπτωση μόνιμης ανικανότητας, ο ασφαλισμένος θα λάβει ένα εφάπαξ χρηματικό ποσό που μπορεί να λειτουργήσει ως υποκατάστατο του εισοδήματος. Η καταβολή του ασφαλισμένου κεφαλαίου γίνεται άπαξ, σε δόσεις (δύο ή τρεις) είτε τμηματική δίκην σύνταξης σπανιότερα (Περισσότερα εδώ)
  • Ηρεμία: Το πιο σημαντικό όφελος από την αγορά ενός Ασφαλιστηρίου Προσωπικού Ατυχήματος είναι ότι ο κάτοχος μπορεί να νιώθει σιγουριά ότι η ασφαλιστική εταιρεία θα παράσχει οικονομική βοήθεια εάν δεν μπορεί πλέον να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για την οικογένειά του.

Διαβάστε επίσης:

Έχετε παράπονα από την ασφαλιστική σας; Τι να κάνετε πριν «σπάσετε» το συμβόλαιό σας

Ασφαλιστικό συμβόλαιο: Κατανοείτε τους όρους; Γιατί είναι σημαντικό

Άλλαξαν οι όροι του ετήσιου συμβολαίου υγείας; Τι μπορείτε να κάνετε