Ποια είναι τα όργανα του σώματός μας και πώς λειτουργούν; Πώς φροντίζουμε την υγεία μας; Τι μέγεθος έχει η καρδιά και ποιο εσωτερικό μας όργανο μπορεί να «ξαναγεννηθεί»; Τι συμβαίνει εάν κάποιο από τα όργανα δεν λειτουργεί σωστά; Πώς ένας γιατρός μπορεί να αντικαταστήσει αυτό το όργανο με κάποιο άλλο;
Δύσκολα ερωτήματα, όπως τα παραπάνω, μπορούν να γίνουν διασκεδαστικές ιστορίες μέσα από τους χαρακτήρες των «Οργανούληδων», το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη δωρεά οργάνων που πραγματοποιείται για μια ακόμη σχολική χρονιά με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση και υπό την επιστημονική αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).

Η συμμετοχή στις μηνιαίες διαδικτυακές παρουσιάσεις του προγράμματος είναι δωρεάν μετά από εγγραφή του υπεύθυνου εκπαιδευτικού. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνεται στις δράσεις και παρεμβάσεις των προγραμμάτων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας (ΙΘ Θεματικός άξονας).

Για τη συμμετοχή των Δημοτικών σχολείων στον προγραμματισμό της σχολικής περιόδου 2023-24, οι Διευθυντές τους μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση ενδιαφέροντος, την οποία μπορούν να βρουν στο onassis.org/health

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που ξεκίνησε από την Αγγλία και υιοθετήθηκε κατόπιν από τη Σκωτία και τον Καναδά, ταξιδεύει για 3η σχολική χρονιά στην Ελλάδα. Περισσότεροι από 11.000 μαθητές και 800 εκπαιδευτικοί έχουν ήδη συμμετάσχει από τον Ιανουάριο του 2021 στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και γνωρίζουν καλά τα μυστικά των «Οργανούληδων» για την υγιεινή ζωή και τη δωρεά οργάνων.