Στο νομό Λασιθίου βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.

Ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε το νοσοκομείο της Ιεράπετρας και αφού συνομίλησε με το προσωπικό και την διοίκηση έκανε στη συνέχεια την ακόλουθη δήλωση στους εκπροσώπους του Τύπου:

“Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δυστυχώς βρίσκεται στην χειρότερη στιγμή που υπήρξε ποτέ. Και αυτό φαίνεται νομίζω απόλυτα ιδίως στα περιφερειακά νοσοκομεία. Και εδώ στο νομό Λασιθίου, στην Ιεράπετρα, είμαστε σε ένα νομό όπου τα σχέδια – τα κρυφά, αλλά φανερώθηκαν μετά τις δηλώσεις Πνευματικού – τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη θα οδηγήσουν σε κλείσιμο δομών. Ο νομός Λασιθίου είναι ο πρώτος που θα υποστεί πλήγματα από αυτό τον σχεδιασμό, καθώς η αντίληψή τους είναι: μείωση των δαπανών για την Δημόσια Υγεία, μείωση των δημόσιων δομών, μετατροπή των νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, μείωση φυσικά και του προσωπικού, καθώς ο σχεδιασμός δεν είναι για προσλήψεις, αλλά απλά για αντικαταστάσεις όσων θα φεύγουν σε σύνταξη και ακόμη και διαλογή ασθενών, όπως ο κ. Πνευματικός φανέρωσε. Που σημαίνει ότι η έλλειψη δημόσιων δαπανών για την υγεία θα οδηγεί ακόμα και σε αυτή την κυνική επιλογή.

Όταν ένας ασθενής έχει χαμηλό προσδόκιμο ζωής, να μην του δίνεται η ακριβή θεραπεία. Όποιος έχει πρόσβαση στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, θα μπορεί να έχει ελπίδες να ζήσει με αξιοπρεπείς συνθήκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. “Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει” μας είπε κάποιος υπουργός. Αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα. Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα, εμείς έχουμε σχέδιο και στόχο να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η παροχή αξιοπρεπούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια κοινωνία δικαιοσύνης και ευημερίας για όλους, για μια κοινωνία ισότητας. Και αυτό περνάει και μέσα από την αύξηση των δαπανών για την Δημόσια Υγεία, την ανακατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, που είναι μια μεγάλη ελπίδα για το μέλλον. Μόνο 2% προβλέπει το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας.

Εμείς προβλέπουμε πάνω από 10%, προκειμένου να στηριχθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Περνάει μέσα από το σχέδιο μας για αύξηση των μισθών των γιατρών, των πρωτοδιοριζόμενων γιατρών στα 2.000 ευρώ, για 15.000 προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, για μονιμοποίηση όλων όσοι έδιναν την μάχη την περίοδο της πανδημίας, για ένταξη των νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά. Η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι για εμάς η πρώτιστη προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας με τον σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας”.

Ειδήσεις σήμερα:

Αιμοδοσία: Ποιο είναι το προφίλ των αιμοδοτών στην Ελλάδα – Τι χρειάζεται να αλλάξει