Προειδοποίηση στην Τουρκία να μην μεταφέρει την ένταση που εκφράζεται σε ρητορικό επίπεδο στο πεδίο απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Συνέδριο ygeiamou που διοργανώνει το Πρώτο Θέμα και το ιατρικό σάιτ ygeiamou.gr.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα Ελληνοτουρκικά, ξεκαθάρισε πως η ένταση δεν προέρχεται από την Ελλάδα αλλά από την Τουρκία η οποία γίνεται γραφική με τις διεκδικήσεις της. «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν δεν μου μιλάει, το είχε πει και μετά τα γεγονότα του Έβρου», είπε ο πρωθυπουργός για να ξεκαθαρίσει ότι ο ίδιος «δεν κρατάει μούτρα».

Δείτε ολόκληρη την συζήτηση του πρωθυπουργού με τον διευθυντή του Πρώτου Θέματος, Μπάμπη Κούτρα και τον δημοσιογράφο Γρηγόρη Τζιοβάρα:

 

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «δυσάρεστη εξέλιξη» τα όσα συμβαίνουν με την Τουρκία «γιατί κι εγώ είχα την εντύπωση μετά τη συνάντηση με τον κ. Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, είχαμε βρει πλαίσιο συνεννόησης που στηριζόταν στην υπόθεση εργασίας ότι δεν θα γίνουν ενέργειες που θα προκαλέσουν την άλλη πλευρά. Δυστυχώς η Τουρκία δεν τήρησε τη δέσμευση αυτή».

«Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση από όλους πόσο μάλλον σε μια εποχή που έχουμε την ένταση με τη Ρωσία. Δεν χρειαζόμαστε πρόσθετες εντάσεις στα πλαίσια της συμμαχίας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα της ακρίβειας, επισημαίνοντας: «Είναι υποχρέωση μας να κρατάμε εφεδρείες. Η πλατφόρμα για το Fuel Pass, είναι πολύ σημαντική παρέμβαση. Διορθώνει αναδρομικά μια αδικία. Από τον Ιούλιο θα έχουμε νέο σύστημα τιμολόγησης ρεύματος. Οι λογαριασμοί θα είναι πολύ πιο προβλέψιμοι και προσιτοί. Οι επιχειρήσεις ήδη βλέπουν μειωμένους λογαριασμούς».

Αναφερόμενος στην πανδημία, είπε πως οι επιστήμονες προειδοποιούν για νέο κύμα από το Φθινόπωρο, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα.

Ειδήσεις σήμερα

Παυλάκης: Το μέλλον μας επιφυλάσσει αρκετές καινούργιες επιδημίες