Τους λόγους που οι ανδρικοί οργασμοί είναι συχνότεροι από τους γυναικείους φαίνεται πως ανακάλυψαν οι ειδικοί. Συγκεκριμένα, έρευνα του Πανεπιστημίου Rutgers στο Νιου Τζέρσει βρήκε πως όταν οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν περισσότερους και πιο συχνούς οργασμούς στη σχέση τους, θέλουν και περιμένουν ακόμα περισσότερους. Το αντίθετο όμως φαίνεται να συμβαίνει όταν ένα άτομο φτάνει στην κορύφωση λιγότερο συχνά.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Sex Roles, εξετάζει το κενό στα επίπεδα οργασμού των δύο φύλων, όπου παρατηρείται ένα καθιερωμένο φαινόμενο κατά το οποίο οι άνδρες έχουν περισσότερους οργασμούς από ό,τι οι γυναίκες κατά τη διάρκεια του ετεροφυλόφιλου σεξ.

Δεδομένου ότι οι γυναίκες τείνουν να έχουν λιγότερους οργασμούς από ό,τι οι άνδρες, τα ευρήματα εξηγούν γιατί οι γυναίκες δίνουν λιγότερη έμφαση στη σημασία του οργασμού για τη δική τους σεξουαλική ικανοποίηση συγκριτικά με τους άνδρες. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως ο κύκλος των άνισων οργασμών μάλλον επαναλαμβάνεται στη σχέση όσο οι γυναίκες που έχουν λιγότερους οργασμούς μειώνουν τη σημασία της σεξουαλικής απόλαυσης.

Για να διερευνήσουν το ζήτημα, οι ερευνητές έκαναν έρευνα σε 104 σεξουαλικά ενεργά ζευγάρια σχετικά με το πόσο συχνά έχουν οργασμό, τον ιδανικό αριθμό οργασμών που επιθυμούν να έχουν και τη συχνότητα και βρήκαν ένα κενό στις σχέσεις με τους άνδρες να φτάνουν σε σεξουαλική κορύφωση πολύ πιο συχνά από ό,τι οι γυναίκες.

 

«Οι προσδοκίες μας διαμορφώνονται από τις εμπειρίες μας, άρα όσο πιο σπάνιοι είναι οι γυναικείοι οργασμοί τόσο λιγότερο τους επιθυμούν και τους περιμένουν» τόνισε η Grace Wetzel, υποψήφια διδάκτωρ κοινωνικής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Rutgers. Όπως άλλωστε προσθέτει η ίδια, οι επιθυμίες και οι προσδοκίες ενός ατόμου για ένα αποτέλεσμα επηρεάζουν την μελλοντική του συμπεριφορά.

«Το χάσμα των οργασμών έχει επιπτώσεις στην γυναικεία ευχαρίστηση, ενδυνάμωση, σεξουαλική ικανοποίηση και τη γενικότερη ευημερία» τόνισε η Wetzel προσθέτοντας πως το χάσμα αυτό βασίζεται στο γεγονός πως οι γυναίκες ικανοποιούνται με πολύ λιγότερα κατά τη σεξουαλική τους συνεύρεση με τους άνδρες.

Τέλος, οι ερευνητές τόνισαν τη σημασία αύξησης των γυναικείων προσδοκιών και του δικαιώματος των γυναικών για οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ με την ελπίδα να σπάσει ο κύκλος για τις γυναίκες που επιθυμούν περισσότερους οργασμούς στις σεξουαλικές τους σχέσεις.

 

Διαβάστε ακόμα:

Οργασμός: Το ανδρικό χαρακτηριστικό που ωθεί τις γυναίκες να προσποιούνται

Οργασμός: Τρεις λόγοι που οι γυναίκες προσποιούνται

Οργασμός: 5 λόγοι που οι γυναίκες προσποιούνται