Η ερωτική επιθυμία φαίνεται ότι επηρεάζεται από την πρώτη σεξουαλική επαφή και μάλιστα η επίδραση αυτή ειναι μεγαλύτερη στις γυναίκες υποστηρίζει νέα έρευνα.

Αναμφίβολα η πρώτη σεξουαλική εμπειρία είναι ιδιαίτερα σημαντική και αξιομνημόνευτη. Την επιπρόσθετη άποψη, ότι η πρώτη ερωτική εμπειρία καθορίζει μελλοντικά την σεξουαλική επιθυμία της γυναίκας έθεσε η Diana Peragine, υποψήφια διδάκτωρ ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο . Η ίδια, μαζί με συναδέλφους ακαδημαικούς ερευνητές δημοσίευσαν την έρευνα τους στο Journal of Sex Research. Η μελέτη που περιελάμβανε 838 ετεροφυλόφιλους ενήλικες, από την πανεπιστημιακή μονάδα, βρήκε πως η γυναικεία λίμπιντο ήταν πιο ευάλωτη και επηρεαζόταν αρνητικά σε περίπτωση που η «πρώτη φορά» δεν ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική και δεν περιελάμβανε κορύφωση  (οργασμό).

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι ο γυναικείος οργασμός είναι λίγο πιο σύνθετος από τον ανδρικό γι’ αυτό και συχνά δεν επιτυγχάνεται τόσο εύκολα κατά την πρώτη ερωτική συνεύρεση. «Οι γυναίκες συγκριτικά με τους άνδρες έχουν τις μισές πιθανότητες να είναι ικανοποιημένες από την πρώτη τους συνεύρεση και περίπου οκτώ φορές λιγότερο πιθανό να έχουν οργασμό» τονίζει η Diana Peragine προσθέτοντας πως οι γυναίκες που είχαν οργασμό στην πρώτη τους σεξουαλική επαφή, διατήρησαν πιο υψηλά και τα μελλοντικά επίπεδα της ερωτικής τους επιθυμίας.

Από την άλλη, διαπιστώθηκε βάσει της μελέτης πως η πρώτη σεξουαλική εμπειρία των ανδρών δεν είχε την αντίστοιχη επίδραση στα επίπεδα της σεξουαλικής τους επιθυμίας.

Τα ευρήματα αποκαλύπτουν ότι το μάλλον απογοητευτικό σεξουαλικό ντεμπούτο των γυναικών μπορεί να γίνει αιτία μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας μελλοντικά.

Όπως συμπεραίνει η ίδια, οι προηγούμενες μελέτες έδειξαν πως οι άνδρες είχαν υψηλή σεξουαλική επιθυμία ενώ οι γυναίκες χαμηλή, διαιωνίζοντας έτσι το μύθο πως οι γυναίκες έχουν από τη φύση τους ασθενέστερη σεξουαλική ορμή από τους άνδρες. «Προηγουμένως υπήρχε η άποψη πως η σεξουαλική επιθυμία είναι σαν τη πείνα και προέρχεται από το εσωτερικό του ανθρώπου και αναδύεται αυθόρμητα. Τώρα πια καταλαβαίνουμε πως είναι πιο δυναμική και εξαρτάται από τις σεξουαλικές εμπειρίες».

«Αυτού του είδους οι μελέτες θα μπορούσαν να μας φέρουν πιο κοντά σε παρεμβάσεις σεξουαλικής αγωγής που διευκολύνουν την υγιή σεξουαλική ανάπτυξη με την ολιστική έννοια του όρου» τονίζει η Peragine καταλήγοντας πως η ίδια η εμπειρία της πρώτης σεξουαλικής επαφής μπορεί να αποτελέσει πηγή σεξουαλικής αγωγής.

 

Διαβάστε επίσης:

Η αλήθεια για τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών: Τρία ερωτήματα που πρέπει να απαντήσουμε

Να γιατί το 50% των γυναικών έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για το σεξ

Αυτή είναι η μέρα που οι περισσότερες γυναίκες θέλουν σεξ