Για τη δεύτερη πιο φυσική κίνηση του ανθρώπου μετά το περπάτημα, το τρέξιμο,  μας μιλάει ο προπονητής και καθηγητής φυσικής φυσικής αγωγής κ. Στέφανος Φυγετάκης.

Όλοι μας λίγο πολύ τρέχουμε σήμερα – και εννοούμε πέρα από το διαρκές τρέξιμο της καθημερινότητας!

Φοράμε τα αθλητικά μας και τρέχουμε στο κοντινό πάρκο, γύρω από το τετράγωνο, στο πλησιέστερο στάδιο. Για να εκτονωθούμε, να γυμναστούμε, ακόμη και να κοινωνικοποιηθούμε.

Όσο όμως ο υδράργυρος ανεβαίνει καλό είναι να λάβουμε τα μέτρα μας όσον αφορά την προστασία του οργανισμού μας από τη ζέστη.

Τα ερωτήματα που αφορούν το τρέξιμο είναι πολλά: Είναι κατάλληλο για όλους; Μπορούν να το κάνουν ακόμη και όσοι έχουν μυοσκελετικά προβλήματα; Tι θα πρέπει να προσέξουμε τους καλοκαιρινούς μήνες όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει; Μήπως πρέπει να αλλάξουμε ώρα, προορισμό ή και εξοπλισμό;

Στα παραπάνω ερωτήματα απαντά λεπτομερώς ο κ. Στέφανος Φυγετάκης Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Προπονητής δρόμων αποστάσεων και Συντονιστής τεχνικός στις διαδρομές αυθεντικού μαραθωνίου και ημιμαραθώνιου της Αθήνας, πρώην πανελληνιονίκης στα 3000μ. με φυσικά εμπόδια στην κατηγορία νέων και ανδρών και 2ος βαλκανιονίκης στα 3000μ. με φυσικά εμπόδια στην κατηγορία εφήβων.

Ακούστε τη συζήτηση στο podcast που ακολουθεί