Αυτό που έχει σημασία για τους Γιατρούς του Κόσμου είναι το δικαίωμα όλων στη φροντίδα υγείας. Δεν έχει σημασία εάν αυτοί που έχουν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης είναι άνθρωποι χωρίς χαρτιά, άστεγοι, εργαζόμενοι στο σεξ, χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών ή άτομα ΛΟΑΤΚΙ+ που ζουν σε επισφαλείς συνθήκες διαβίωσης.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας οι Γιατροί του Κόσμου διαμηνύουν μέσου του εκπροσώπου τους γυναικολόγου κ. Σωτήριου Χουρσόγλου συντονιστή των υπηρεσιών υγείας της ανθρωπιστικής οργάνωσης το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας τους που δεν είναι άλλο από το δικαίωμα όλων στην υγειονομική περίθαλψη.

Η φροντίδα της υγείας πρέπει να παρέχεται ανδεμπόδιστα και χωρίς στερεότυπα σε όλους ανεξάρτητα από το φύλο, την καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία, την ιδεολογία ή την πολιτική πεποίθηση.

Ο κ. Χουρσόγλου μας μιλάει για τους σημαντικότερους καρκίνους που απειλούν την υγεία των γυναικών στη σύγχρονη εποχή, για τις ενημερωτικές δράσεις των Γιατρών του Κόσμου με στόχο την πρόληψη τεσσάρων τύπων καρκίνου που αφορούν άνδρες και γυναίκες, αλλά και για την παρουσία και τη στήριξη που προσφέρει η ανθρωπιστική οργάνωση σε συνανθρώπους μας στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Ακούστε ολόκληρη τη συζήτηση στο podcast που ακολουθεί: