Η Γκόλντυ έχει περάσει όλα τα χρόνια της ζωής της στους αφιλόξενους δρόμους του Ασπροπύργου Αττικής.

Τον Οκτώβριο του 2021 βρισκόταν ξαπλωμένη στην άκρη ενός δρόμου. Λίγο έλλειψε να χάσει τη ζωή της από απρόσεκτη οδηγό αυτοκινήτου, καθώς η ρόδα του οχήματος πάτησε το πόδι της. Ο πόνος από το χτύπημα, ανυπόφορος. Η σκυλίτσα σφαδάζει.

Στο σημείο του θλιβερού γεγονότος εκείνη την ώρα βρισκόταν εθελόντρια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, AnimAidAnimal Rescue. Σταματά την οδηγό. Κατεβαίνει από το αυτοκίνητό της και της λέει ότι… νόμιζε ότι ήταν χαλάκι.

Η εθελόντρια, χωρίς καμία βοήθεια από την οδηγό του αυτοκινήτου, μεταφέρει τη χτυπημένη σκυλίτσα στον κτηνίατρο. Η Γκόλντυ είχε πολλαπλά κατάγματα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν χειρουργικά με λάμες.

Η Γκόλντυ

Η Γκόλντυ μετά την περιπέτεια της υγείας της βρίσκεται στον χώρο φιλοξενίας που διαθέτει ο Δήμος Ασπροπύργου Αττικής, και της έχουν αφαιρεθεί οι λάμες.

Είναι 10 -11 ετών περίπου και, όπως λέει η εθελόντρια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, AnimAid Animal Rescue, Λία Τζανιδάκη, είναι πολύ καλή με τους ανθρώπους. Η σχέση της με τα άλλα σκυλάκια είναι άριστη, και ξέρει να περπατάει με λουρί.

Η Γκόλντυ έχει μπει στην τρίτη ηλικία, και όλα τα χρόνια της ζωής της τα έχει περάσει μόνη στους δρόμους, προσπαθώντας να επιβιώσει.

Μια σκυλίτσα στερημένη από την αγάπη, τη φροντίδα του ανθρώπου και την ασφάλεια του σπιτιού. Ταλαιπωρημένη.

Στη δύση της ζωής της, ας της χαρίσουμε ένα σπίτι. Δεν ζητάει πολλά, παρά μόνο τροφή, νερό, ένα κρεβατάκι, χαδάκια και ολιγόλεπτες βολτίτσες για να πάρει τον αέρα της. Άλλωστε, η ζωή της όλη, μια βόλτα ήταν.

Η Γκόλντυ είναι μια «γιαγιά» σκυλίτσα, που μόνον αφοσίωση και αγάπη έχει να δώσει στον άνθρωπό της, όπως όλα τα πλάσματα.

«Μετά σχεδόν 10 χρόνια αδέσποτης ζωής ελπίζουμε ότι θα βρεθεί ένας άνθρωπος που θα ανοίξει την αγκαλιά του, ώστε να περάσει τα χρόνια που της απομένουν με αξιοπρέπεια και αγάπη», εύχονται οι εθελόντριες της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, AnimAid Animal Rescue.

Ας μην αφήσουμε την Γκόλντυ και αυτόν το χειμώνα στο κρύο. Γιατί τα ηλικιωμένα σκυλιά έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία στις καιρικές συνθήκες. Και υποφέρουν.

Όποιος επιθυμεί να υιοθετήσει τη γλυκιά Γκόλντυ, μπορεί να καλέσει στο 6947.903.110.

Διαβάστε επίσης

Βρήκατε ένα τραυματισμένο σκύλο ή γάτα; Πώς να το βοηθήσετε