Η Ελισάβετ κυκλοφορούσε σε ερημική περιοχή στον Ασπρόπυργο, ταλαιπωρημένη και αδύνατη, με το κορμάκι της γεμάτο τσιμπούρια.

Εθελόντρια την εντοπίζει και την παίρνει από το σημείο για να τη μεταφέρει στον κτηνίατρο, προκειμένου να στειρωθεί.

«Αφού στειρώθηκε, και δεν υπήρχε μέρος για επανένταξη, την κρατήσαμε μαζί μας: στον χώρο φιλοξενίας που διαθέτει ο Δήμος Ασπροπύργου Αττικής. Είναι περίπου δύο ετών», αφηγείται η εθελόντρια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, AnimAid Animal Rescue, Λία Τζανιδάκη.

Είναι αθλητικός τύπος καθώς, όπως περιγράφει η εθελόντρια, είναι πολύ δραστήρια και λατρεύει το τρέξιμο.

Είναι πολύ τρυφερό πλάσμα, τετραπέρατη, και της αρέσουν πάρα πολύ τα χάδια.

Με τους ανθρώπους και με τα παιδάκια, δείχνει πολύ φιλική διάθεση, όπως και με τα άλλα σκυλάκια. «Αρκεί να αντέχουν την ενεργητικότητα και τον ενθουσιασμό της. Έχει μάθει να ακούει το όνομά της – έχει καλό recall και στη βόλτα της με το λουρί της δείχνει καλή συμπεριφορά», λέει η κα Τζανιδάκη.

Η Ελισάβετ

Με τις γάτες παρουσιάζει μια ευαισθησία. Όταν τις βλέπει, της ξυπνούν το ένστικτο του κυνηγού.

Η εθελόντρια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, AnimAid Animal Rescue, Λία Τζανιδάκη μαζί με την Ελισάβετ

Όταν η εθελόντρια επισκέπτεται εβδομαδιαία τον χώρο φιλοξενίας του Δήμου για να βγάλει τα σκυλάκια βόλτα, η Ελισάβετ, την υποδέχεται πάντα ξαπλωμένη κατά μήκος της πόρτας και ακουμπά πάνω στο πλέγμα, ενώ «η ουρά της κάνει πάρτυ! Πηγαίνει πέραδώθε», τονίζει η Λία.

Η Ελισάβετ είναι υγιέστατη. Και αδημονεί να προσφέρει απλόχερα τη ζωντάνια, την τρυφερότητα, αλλά και την αφοσίωσή της, σε ανθρώπους που θα σεβαστούν τη φύση και τις ανάγκες της, και θα της προσφέρουν μια καλή ζωή.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για την Ελισάβετ: 6947.903.110.