Την κουταβίσια του ηλικία, ο Φοξ την πέρασε με το ζευγάρι που τον υιοθέτησε, κι όλα έδειχναν ότι θα είχε μια καλή ζωή.

Ώσπου, η οικογένειά του άρχισε να μεγαλώνει. Το ζευγάρι απέκτησε τέσσερα παιδάκια, και για τον Φοξ δεν υπήρχε, πια, χώρος μέσα στο σπίτι.

Έτσι, o Φοξ βρέθηκε στην αυλή όπου ζούσε επί περίπου τέσσερα χρόνια περιορισμένος σε μια μικρή έκταση. Βόλτα δεν πήγαινε.

Και μια μέρα, η οικογένεια του πήρε την απόφαση να τον αφήσει, οριστικά και αμετάκλητα, σε καταφύγιο. Γιατί δεν μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες του, όπως είπαν.

Από τον περασμένο χειμώνα, ο Φοξ είναι φιλοξενούμενος στον Χώρο Προσωρινής Φιλοξενίας Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Αθηναίων «Καταφύγιο του Σωκράτη», στον Βοτανικό.

Ο Φοξ στον Χώρο Προσωρινής Φιλοξενίας Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Αθηναίων «Καταφύγιο του Σωκράτη»

Καθημερινά, εθελόντριες της Ομάδας emptythecages_athens, επισκέπτονται τον Φοξ και του χαρίζουν στιγμές χαράς, καθώς τον πηγαίνουν βόλτα και τον «πνίγουν» στις αγκαλιές και στα χάδια.

«Ο Φοξ είναι πέντε ετών, στειρωμένος και εμβολιασμένος. Έχει κάνει αιματολογικές εξετάσεις και αποπαρασίτωση. Είναι υγιέστατος. Είναι φιλικός με τους ανθρώπους, όπως και με τα άλλα σκυλιά, αλλά με τις γάτες δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά. Έχει την τάση να θέλει να τις κυνηγήσει», περιγράφει η εθελόντρια της Ομάδας emptythecages_athens, Εύη Μαργαρώνη.

Η κα Εύη Μαργαρώνη, εθελόντρια της Ομάδας emptythecages_athens, αγκαλιά με τον Φοξ

Όταν τον επισκέπτονται οι εθελόντριες, για την καθιερωμένη του βόλτα, εκδηλώνει τη χαρά και τον ενθουσιασμό του με ασταμάτητο κούνημα ουράς και πηδηματάκια. Είναι τόσο χαρούμενος και υπερκινητικός, που δεν κάθεται ήσυχος για να του περάσουν το λουράκι του.

Στην αρχή της βόλτας τεντώνει το λουρί του έντονα, καθώς είναι ένας σκυλάκος που τον περισσότερο χρόνο τον περνά περιορισμένος σε ένα κλουβί, με αποτέλεσμα να μην καλύπτεται η ανάγκη του για σωματική, αλλά και πνευματική, άσκηση.

Στην πορεία της βόλτας, όμως, το λουρί χαλαρώνει.

Στον Φοξ αρέσει πολύ το νερό, και απολαμβάνει να κάθεται σε βρεγμένες επιφάνειες: ξαπλώνει με την κοιλίτσα του πάνω στο έδαφος και τεντώνει τα πίσω του ποδαράκια.

Ανοίξτε την πόρτα του κλουβιού του και υιοθετήστε τον. Χαρίστε του την ελευθερία και την αγάπη που χρειάζονται όλα τα πλάσματα.

Ο σκύλος είναι γεμάτος συναισθήματα, τρυφερός, συντροφικός. Είναι μοναδικό ζώο.

Σε κανένα πλάσμα δεν αξίζει να ζει σε κλουβί, ούτε στον δρόμο. Να εγκαταλείπεται.

Μπορεί ο Φοξ να είναι ασφαλής στο καταφύγιο, και να μην του λείπει το φαγητό και το νερό του, όμως από τη ζωή του απουσιάζει ο άνθρωπός του. Κι αυτό είναι ένα τεράστιο κενό, για όλους τους σκύλους.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για τον Φοξ: 6939.955.765

Διαβάστε επίσης