Αν είχε φωνή, θα μας έλεγε για το πόσες μέρες αιμορραγούσε το μάτι του, και πώς προκλήθηκε ο τραυματισμός που του το στέρησε.

Αν είχε φωνή, θα μας έλεγε πόσο υπέφερε από τον έντονο πόνο.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Πειρατής –”νονοί” του οι εθελοντές του Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης), που εδρεύει στην Κόρινθο– περιπλανιόταν στην Καλλιθέα Κορίνθου με το ένα του ματάκι να αιμορραγεί.

Ώσπου τον βλέπει μια φιλόζωη, η οποία επικοινωνεί με τον Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης). Οι εθελοντές κινητοποιούνται και αναζητούν τον Πειρατή στην περιοχή που τους υπέδειξε η κυρία.

Ο σκυλάκος ήταν άφαντος.

Ένα μήνα μετά, οι εθελοντές του Συλλόγου δέχονται ένα τηλεφώνημα και ενημερώνονται ότι στον προαύλιο χώρο αντιπροσωπείας αυτοκινήτων βρίσκεται σκύλος, και το ένα του μάτι είναι γεμάτο αίμα.

Οι εθελοντές σπεύδουν στο σημείο, και αντικρίζουν έναν σκυλάκο που προσπαθούσε να κρυφτεί. Ο φόβος τον είχε κυριεύσει. Ο πόνος ήταν αβάστακτος. Αρχίζουν τις προσπάθειες να πλησιάσουν το ταλαιπωρημένο, τραυματισμένο και φοβισμένο ζώο, κι εκείνο κάποια στιγμή αφήνεται στα χέρια τους.

Τον μεταφέρουν στο κτηνιατρείο. Η διάγνωση δεν είναι καλή. Γίνεται εξόρυξη οφθαλμού, και το άλλο του μάτι χρειάζεται κτηνιατρική παρακολούθηση. Το τραύμα, σύμφωνα με τον κτηνίατρο, μπορεί να προκλήθηκε, είτε από μόλυνση, είτε από ξύλο.

Επί τρεις μήνες ο Πειρατής παίρνει αντιβίωση και αντιφλεγμονώδη φάρμακα, και φιλοξενείται σε σπίτι που φρόντισαν να του βρουν οι εθελοντές του Συλλόγου.

Σήμερα ο Πειρατής φιλοξενείται στο κτηνιατρείο «Ο κύριος Χούμπερ», στην Αθήνα, με το οποίο συνεργάζεται ο Σύλλογος Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης). Είναι ο οικοδεσπότης του κτηνιατρείου, καθώς υποδέχεται ανθρώπους και ζώα.

«Είναι πολύ φιλικός με τους ανθρώπους (μικρούς, μεγάλους) και με τα άλλα ζώα. Του αρέσουν τα χάδια, οι αγκαλιές και τα παιχνίδια. Είναι πολύ τρυφερός, και του αξίζει ένα σπίτι. Βίωσε πολύ πόνο. Υπέφερε. Το ότι έχει ένα μάτι, δεν του στερεί τίποτα. Άλλωστε, τα ζώα τα εκτιμάμε για τον χαρακτήρα τους, κι όχι για το αν έχουν δύο μάτια, ή τέσσερα πόδια. Κάθε ζώο είναι μοναδικό», τονίζει η πρόεδρος του Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης), Βάνα Φραγκιάδου.

Ο Πειρατής είναι, περίπου, δύο ετών. Είναι υγιέστατος, εμβολιασμένος, και έχει ένα ματάκι, που, όμως, κάνει για δύο!

Είναι ένα πλάσμα που στη νεαρή του ηλικία βίωσε αφόρητους πόνους.

Αλλά ο Πειρατής δείχνει ότι εκείνες τις μέρες τις έχει ξεπεράσει, και είναι έτοιμος να προσφέρει αγάπη, αφοσίωση και πίστη στον άνθρωπο που θα τον υιοθετήσει.

Όποιος επιθυμεί να βάλει στη ζωή του τον Πειρατή, μπορεί να καλέσει στο 6976.774.532.