Ο Μαυρούλης είναι ένας νεαρός σκυλάκος που τον άφησαν, μαζί με την αδελφούλα του, στον δρόμο όταν ήταν έξι μηνών.

Μία από τις αμέτρητες περιπτώσεις εγκατάλειψης ανεπιθύμητων κουταβιών.

Οι εθελοντές του «Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης)», που εδρεύει στην Κόρινθο, εντόπισαν τα κουτάβια και ανέλαβαν τη φροντίδα τους.

Έπειτα από λίγο καιρό η αδελφούλα του Μαυρούλη μένει έγκυος και γεννά σε έναν αγωγό. Οι εθελοντές περισυλλέγουν τη μαμά σκυλίτσα μαζί με τα κουτάβια της, η οποία, στη συνέχεια, υιοθετείται, όπως και τα μωρά της.

Ο Μαυρούλης, όμως, παραμένει στο σημείο, όπου τον ταΐζουν οι εθελοντές.

Ο Μαυρούλης

Μία μέρα, ο Μαυρούλης εξαφανίζεται. Οι εθελοντές μαθαίνουν ότι κάποιος τον μετέφερε σε άλλη περιοχή, και τον αναζητούν.

Μετά δύο εβδομάδες ενημερώνονται ότι ο Μαυρούλης βρέθηκε στην περιοχή του Ισθμού, όπου τον χτύπησε αυτοκίνητο στο πίσω ποδαράκι του.

Για καλή του τύχη, τον εντόπισαν εθελοντές της «ΚΟΠρΑΠ Κορινθία Προστασία Αστικής Πανίδας», οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή, και τον πήγαν στον κτηνίατρο.

Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να του βάλουν λάμα.

Την αποθεραπεία του ανέλαβαν οι εθελοντές Χρυσιλένια και Βαγγέλης, του «Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης)».

«Δεν θα του αφαιρεθεί ποτέ η λάμα που έχει στο ποδαράκι του. Ο Μαυρούλης είναι ένα καλό σκυλάκι, φιλικός με όλους τους ανθρώπους και καλοπροαίρετος με τους ομοίους του. Έχει υποβληθεί σε στείρωση. Δεν τραβάει πολύ στη βόλτα. Είναι καλόψυχος, πολύ τρυφερός, και λατρεύει τα χάδια. Και είναι αγαπησιάρης. Είναι περίπου ενάμισι έτους», μας λέει η πρόεδρος του Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης), Βάνα Φραγκιάδου.

Όποιος επιθυμεί να βάλει στη ζωή του τον Μαυρούλη, μπορεί να καλέσει στο 697.6774.532.