Ο έντονος πόνος που ένιωθε από το τραύμα στο μπροστινό της πόδι δεν στάθηκε αιτία για να απομακρυνθεί από τους εθελοντές που πήγαν να τη σώσουν.

Τον περασμένο Αύγουστο, οι εθελοντές του Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης), που εδρεύει στην Κόρινθο, ενημερώνονται από κάτοικο του χωριού Εξαμίλια ότι πληγωμένος σκύλος κυκλοφορεί στους δρόμους.

Πηγαίνουν στο σημείο και αντικρίζουν μια σκυλίτσα με το μπροστινό της πόδι πρησμένο, χωρίς δέρμα και κατακόκκινο. Τη μεταφέρουν στο κτηνιατρείο.

«Η γνωμάτευση από τον κτηνίατρο ήταν ότι, αν η θεραπευτική αγωγή δεν είχε θετικά αποτελέσματα, θα χρειαζόταν να κοπεί μέρος του ποδιού. Όλα, όμως, πήγαν καλά. Το τραύμα προκλήθηκε, όπως μας είπε ο κτηνίατρος, είτε από δόκανο, είτε επειδή της είχαν δέσει το πόδι με σύρμα.

Αν και υπέφερε από τους πόνους, ήταν πολύ συνεργάσιμη σε ό,τι κι αν της κάναμε, προκειμένου να επουλωθεί το τραύμα. Ταλαιπωρήθηκε πολύ, καθώς πέρασαν δυόμισι μήνες μέχρι να κλείσει η πληγή», αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης), Βάνα Φραγκιάδου.

Η Οχάνα την ημέρα που βρέθηκε

Σήμερα, η πληγή της Οχάνα έχει επουλωθεί. Δεν μπορεί να πατήσει το ποδαράκι της καλά στο έδαφος, αλλά αυτό «δεν της στερεί κάτι από την κίνησή της. Μπορεί να είναι λίγο στραβό, αλλά περπατάει και τρέχει», διευκρινίζει η κα Φραγκιάδου και συμπληρώνει: «Η Οχάνα είναι περίπου ενός έτους. Έχει έναν τρυφερό χαρακτήρα, που τον εκδηλώνει στις συναναστροφές της με τα κουτάβια και τα άλλα σκυλιά, όπως και με τους ανθρώπους. Είναι μια κοινωνική και φιλική σκυλίτσα, υπάκουη και, μάλιστα, δεν λερώνει τον χώρο της».

Η Οχάνα φιλοξενείται από εθελόντρια του Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης).

Οι μέρες που ένιωθε αφόρητους πόνους πέρασαν, και ευχόμαστε σύντομα να βρεθεί ένα σπίτι για εκείνη.

Όποιος επιθυμεί να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού στην Οχάνα, μπορεί να καλέσει στο 6976.774.532.

 

Διαβάστε επίσης