Στις 23 Μαρτίου 2021 κάτοικος του χωριού Εξαμίλια Κορινθίας ειδοποιεί τους εθελοντές του Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης) ότι στην περιοχή βρίσκεται ένα κουταβάκι που κλαίει γοερά.

Αμέσως, οι εθελοντές κινητοποιούνται και πηγαίνουν στο σημείο.

Βλέπουν ένα τοσοδούλι σκυλάκι στην άκρη του δρόμου να κλαίει από τον πόνο, καθώς στη ράχη του υπήρχε μια μεγάλη πληγή.

Το μεταφέρουν στον κτηνιατρείο, όπου του προσφέρεται όλη η απαιτούμενη φροντίδα. Το κουταβάκι είχε εκτεταμένο έγκαυμα, και έπρεπε να ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή.

Ο Μάτριξ -έτσι τον ονόμασαν οι εθελόντριες του Συλλόγου- φιλοξενείται από εθελόντρια που για τρεις μήνες φρόντιζε για τη θεραπεία του.

Σήμερα ο Μάτριξ είναι οκτώ μηνών και φιλοξενείται από τον Σύλλογο Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης), που εδρεύει στην Κόρινθο.

Η πληγή από το κορμάκι του έχει επουλωθεί, όμως έχει αφήσει ανεξίτηλο σημάδι.

Είναι ένα πλάσμα, που ενώ κακοποιήθηκε στην τρυφερή του ηλικία, αγαπά απεριόριστα τον άνθρωπο και επιζητά συνέχεια τα χάδια.

«Όταν πήγαμε να τον πάρουμε, ήταν στην άκρη του δρόμου, μαζεμένος, με την ουρά στα σκέλια και έκλαιγε. Στην αρχή δεν μπορούσε να μείνει ούτε λεπτό μόνος του. Ακολουθούσε συνεχώς μέσα στο σπίτι την εθελόντρια, η οποία είχε αναλάβει τη θεραπεία του. Αμέσως, δέθηκε με τον άνθρωπο», περιγράφει η κυρία Βάνα Φραγκιάδου, πρόεδρος του Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης).

Είναι ένας κούταβος κοινωνικός, φιλικός, τρυφερός και χαδιάρης.

Παιχνιδιάρης, τρελαίνεται για λιχουδιές, ενώ η σχέση του με τα άλλα σκυλάκια είναι άριστη.

Επιζητά την ανθρώπινη παρουσία και εκδηλώνει τη χαρά του με… τσαχπινιές. Μάλιστα, έχει μάθει να μπαίνει σε κλουβί μεταφοράς.

Ο Μάτριξ έχει αστείρευτη αγάπη να δώσει στον άνθρωπο. Εσείς, θέλετε να του δώσετε τη δική σας;

Όποιος επιθυμεί να υιοθετήσει τον Μάτριξ, μπορεί να καλέσει στο 697.6774.532.

Διαβάστε επίσης