Για όσους δεν γνωρίζουν την περιπέτεια του Περσέα, είναι ο γατούλης που έδωσε κίνητρο σε μια ομάδα ανθρώπων για να γράψουν ιστορία στον ελληνικό κτηνιατρικό χώρο.

Τον Μάρτιο του 2020 η εκπρόσωπος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας, Αγγέλα Μπαρτσιώκα, βρίσκει, σε κεντρικό δρόμο της Λαμίας έναν νεαρό γατούλη, με κομμένα τα τρία ποδαράκια του.

Δεν της περνά από το μυαλό να του αφαιρέσει τη ζωή, αν και ένα ζώο σε αυτήν την κατάσταση είναι αδύνατον να επιβιώσει, και αναζητά μια λύση.

Τη βρίσκει: πρόσθετα άκρα. Το Διαδίκτυο της «αποκαλύπτει» ότι στην Αγγλία και στη Ρωσία τοποθετούν πρόσθετα άκρα.

Δεν χάνει λεπτό και επικοινωνεί με την κτηνίατρο Σοφία Ζώη, που διατηρεί κτηνιατρείο στην Λάρισα.

Και τότε, κινούν γη και ουρανό για να διασώσουν τον Περσέα.

Στη σωτηρία του Περσέα προστίθεται και το επιστημονικό προσωπικό Κτηνιατρικού Κέντρου που βρίσκεται στη Λευκάδα.

Αναλαμβάνουν τη μελέτη και την ανάπτυξη των εξατομικευμένων ενδοοστικών εμφυτευμάτων για τα δύο του πίσω πόδια.

Τα εμφυτεύματα κατασκευάζονται από τιτάνιο.

Στις 25 Οκτωβρίου η κυρία Σοφία Ζώη χειρουργεί τον Περσέα, στη Λάρισα, παρουσία της επιστημονικής ομάδας του Κτηνιατρικού Κέντρου.

Ήταν μία επέμβαση που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Σήμερα, ο Περσέας έχει –ξανά- τέσσερα πόδια, καθώς υποβλήθηκε, τέλη Ιουνίου, και σε δεύτερο χειρουργείο, για το μπροστινό του ποδαράκι.

Μία απόλυτα επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση, που «ανοίγει νέους δρόμους για τα ανάπηρα ζώα. Στην Ελλάδα υπήρχαν μονάχα τα αμαξίδια για ζώα με κινητικά προβλήματα», αναφέρει η κτηνίατρος, Σοφία Ζώη.

Μέσα σε οκτώ μήνες η ομάδα έφερε σε πέρας όλες τις ενέργειες που απαιτούνταν για την περίπτωση του Περσέα.

Η κτηνίατρος του Περσέα νιώθει ανακούφιση και χαρά που βλέπει τον γατούλη να τρέχει, να κατεβαίνει σκάλες και να κάνει όλες τις κινήσεις ενός φυσιολογικού γατιού.

«Είναι ανεξάρτητος, χαδιάρης, πολύ κοινωνικός και θέλει να τρώει συνέχεια. Παίζει, ξύνει τα αυτιά του, γλύφει τα πόδια του, τρέχει. Έχει, δηλαδή, όλες τις φυσιολογικές κινήσεις μιας γάτας. Είναι πολύ καλός», περιγράφει η κα Ζώη.

Ο Περσέας εδώ και οκτώ μήνες ζει στο κτηνιατρείο της κας Ζώη. Σε προστατευμένο και ασφαλή χώρο.

Πανευτυχής δηλώνει η εκπρόσωπος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας, Αγγέλα Μπαρτσιώκα, με την εξέλιξη του Περσέα, και τονίζει ότι εάν δεν υπήρχαν αυτοί οι άνθρωποι, δεν θα γινόταν τίποτα. Ήταν ένα προσωπικό στοίχημα, για όλους, με σκοπό να σωθεί το ζώο.

 

 

 

 

Ευχαριστεί τον κόσμο που συμμετείχε στα έξοδα για τον Περσέα. Το ποσό που υπολείπεται, είναι 440,32€.

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει τον γενναιόκαρδο Περσέα, μπορεί να καταθέσει χρήματα στον λογαριασμό του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας, με τη σημείωση “Για τον Περσέα”:

0026-0740-18-0101830486
GR 8602607400000180101830486 Eurobank

BIC ERBKGRAA

Pay Pal: f.a.welfair@gmail.com

 

Διαβάστε επίσης