Μπορεί η αερόβια άσκηση και τα βάρη να είναι δύο διαφορετικοί τύποι άσκησης, αλλά όταν τα κάνετε μαζί, έχετε τον ισχυρότερο συνδυασμό για την επιτυχημένη απώλεια λίπους.

Ένα από τα διαρκή ερωτήματα σχετικά με την άσκηση για την απώλεια βάρους (απώλεια λίπους) είναι το κατά πόσο θα επικεντρωθεί στην αερόβια άσκηση (cardio) ή σε προγράμματα με βάρη. Τα νέα δεδομένα, σύμφωνα με την personal trainer κ. Σοφία Περδίκη, υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να κάνετε και τα δύο ταυτόχρονα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Παρακάτω ακολουθούν απλές ασκήσεις μόνο με δυο αλτήρες. Για τους αρχάριους συνιστώνται δύο κύκλοι (ο ένας κύκλος περιλαμβάνει και τις τέσσερις ασκήσεις στη σειρά χωρίς διάλειμμα), για τους μετρίου επιπέδου συνιστώνται τρεις κύκλοι και για τους προχωρημένους πέντε κύκλοι. Μεταξύ των κύκλων προτείνεται διάλειμμα ενός λεπτού.

Combo Workout 1
Ακουμπάτε την πλάτη σας στον τοίχο και κατεβαίνετε με λυγισμένα γόνατα μέχρι αυτά να σχηματίσουν ορθή γωνία. Ανεβάζετε τα χέρια ψηλά, κατεβάζετε και κλείνετε μπροστά στο ύψος του στήθους για 30″.

Combo Workout 2
Από όρθια θέση με ελαφρώς λυγισμένα γόνατα κάνετε εκτάσεις τρικεφάλων πάνω από το κεφάλι για 30″.

Combo Workout 3
Ξαπλώνετε στο έδαφος με τα πόδια τεντωμένα κάθετα στον κορμό και κατεβάζετε τα χέρια και εναλλάξ το κάθε πόδι. Επαναλαμβάνετε για 30″ σε κάθε πόδι.

Combo Workout 4
Από θέση σανίδα (με τις παλάμες στο πάτωμα) ακουμπάτε με το αντίθετο χέρι την μύτη του ποδιού και επανέρχεστε στην αρχική θέση, στη συνέχεια σε θέση σανίδα με τους αγκώνες στο πάτωμα και μετά πάλι στις παλάμες. Εκτελείτε την άσκηση για 30″ συνολικά.

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.