Η μπάλα BOSU ονομάζεται έτσι επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί… «BOth Sides Up», δηλαδή και από τις δύο πλευρές της. Είναι ουσιαστικά μισή μπάλα σταθερότητας με μια ανθεκτική πλαστική πλατφόρμα στη μία πλευρά. Η στρογγυλεμένη πλευρά μπορεί να τοποθετηθεί είτε στο έδαφος είτε προς τα πάνω, προσφέροντας ευελιξία στον αριθμό και τον τύπο ασκήσεων που θέλουμε να κάνουμε.

Τα προγράμματα γυμναστικής με BOSU αφορούν όλο το σώμα και απαιτούν ισορροπία και συντονισμό προκειμένου να ασκηθείτε σε μια ασταθή επιφάνεια. Δείτε το σαν παιχνίδι και δείτε τους κοιλιακούς σας να μεταμορφώνονται και το σώμα σας να αλλάζει.

Η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη συνιστά δύο κύκλους για τους αρχάριους (ο ένας κύκλος περιλαμβάνει τέσσερις ασκήσεις στη σειρά. Για όσους βρίσκονται σε μέτριο επίπεδο συνιστώνται τρεις κύκλοι, ενώ για τους προχωρημένους πέντε κύκλοι.

Total Bosu 1
Από θέση σανίδας με στήριξη στις παλάμες και πατώντας πάνω στο BOSU, λυγίζετε και τεντώνετε τα γόνατα προσπαθώντας πάντα να κρατάτε χαμηλά την λεκάνη. Μένετε στη στάση για 30″.

Total Bosu 2
Από την ίδια θέση μαζεύετε το ένα πόδι προς το στήθος και το ανεβάζετε ψηλά για 30″. Κάνετε το ίδιο και για το άλλο πόδι για 30″.

Total Bosu 3
Από την ίδια θέση με το ένα πόδι στο πάτωμα και το άλλο πάνω στο BOSU κάνετε κάμψεις για 30″ και αλλάζετε πόδι για άλλα 30″.

Total Bosu 4
Με το ένα πόδι πάνω στο ανάποδο BOSU και το άλλο σταθερό στο έδαφος κάνετε προβολές για 30″ το κάθε πόδι.

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.