*Γράφει η personal trainer, Σοφία Περδίκη

Τώρα είναι το σωστό timing για να επικεντρωθεί κάνεις στο να πάρει το σώμα του την καλύτερη δυνατή μορφή εν όψει καλοκαιριού και εν μέσω καραντίνας!

Είτε θέλετε να χτίσετε μυικό σύστημα είτε να χάσετε λίπος είτε να μεταμορφώσετε εντελώς το σώμα σας, αν ακολουθήσετε το σωστό προπονητικό πρόγραμμα, θα πάρετε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Δεν είναι ποτέ αργά για να ξεκινήσετε ένα σωστό πρόγραμμα γυμναστικής, εδώ είναι η απόδειξη!

Η εύρεση της σωστής προπόνησης, ωστόσο, είναι δύσκολη. Βλέπετε, για να προχωρήσετε σωστά, πρέπει να βρείτε μια προπόνηση που να απευθύνεται σε εσάς και να είναι εφικτή με βάση τις ικανότητές σας.

Το σωστό πρόγραμμα γυμναστικής είναι προσαρμοσμένο πάντα σε κάθε άτομο ξεχωριστά με βάση πάντα τις ικανότητες και τις ανάγκες του καθενός.
Εμείς θα σας δείξουμε ένα πρόγραμμα μεσαίας επιβάρυνσης που μπορείτε να το προσαρμόσετε αντίστοιχα και εσείς στο γυμναστικό σας πλάνο.

  • 4 ασκήσεις
  • 3 σετ 20 επαναλήψεις η κάθε άσκηση
  • 30″ ξεκούραση ανάμεσα σε κάθε σετ
  • 1′ ξεκούραση στο τέλος των 3 σετ της κάθε άσκησης και πριν περάσουμε στην επόμενη.

1. Jump squat

2. Σε στήριξη στις παλάμες με γόνατα με μικρή απόσταση από το έδαφος τεντώνετε και μαζεύετε αντίθετο χέρι με πόδι.

3.Σε σανίδα με στήριξη στις παλάμες ανοίγουμε και κλείνουμε πόδια σε δυο χρόνους.

4.Επιτόπιο τρέξιμο όσο πιο γρήγορα μπορούμε.

Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα των ασκήσεων

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822

Διαβάστε επίσης:

Κοιλιακοί: Αυτές είναι οι πέντε ασκήσεις που θα τους μεταμορφώσουν

Η fitness τρέλα που διαρκεί 15′ και γίνεται εμμονή