Γράφει η personal trainer Σοφία Περδίκη

Ίσως είσαστε από τους τυχερούς που μπορούν να απολαύσουν για λίγο ακόμη την παραλία και να αισθανθείτε σχεδόν την άμμο ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σας. Μπορείτε να αισθανθείτε τον ήλιο στο δέρμα σας και τη μυρωδιά του θαλασσινού νερού. Οι περισσότεροι από εσάς προσβλέπουν στην χαλάρωση της παραλίας, μπορείτε όμως τουλάχιστον 10 λεπτά το πρωί να βρείτε ένα τρόπο για να συμβαδίσετε με τους στόχους σας στην γυμναστική.

Παρά τη γεωγραφική απόσταση μεταξύ εσάς και του γυμναστηρίου, νωρίς το πρωί η άμμος της παραλίας παρέχει μια ενδιαφέρουσα πρόκληση για ασκήσεις cardio και με το βάρος του σώματος.

Τζόγκινγκ στην παραλία

Έχετε δει πιθανώς πολλούς ανθρώπους που τρέχουν κατά μήκος της ακτής. Το να τρέχετε κατά μήκος της παραλίας είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να κάνετε το cardio πρόγραμμα σας. Η πρόσθετη αντίσταση κάτω από τα πόδια σας κάνει το τρέξιμο πολύ πιο δύσκολο. Το τρέξιμο στην άμμο έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της βελτίωσης της ισορροπίας και της διόρθωσης τυχόν στροφών στη φυσική σας κίνηση.

Πάμε λοιπόν για 5-10 λεπτά τζόγκινγκ. Ο ρυθμός είναι δικός σας!

Προβολές στην άμμο, 30 επαναλήψεις με κάθε πόδι.

Push-ups στην άμμο, 20 επαναλήψεις.

Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα ασκήσεων

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822