Όταν μια λανθασμένη στάση στο σώμα επαναλαμβάνεται για καιρό, γίνεται, σε βάθος χρόνου, «δεύτερη φύση».

Εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και σε συνδυασμό με τη σύγχρονη πραγματικότητα, οι μαθητές και γενικά οι νέοι άνθρωποι περνούν πολλές ώρες καθιστοί, με αποτέλεσμα την απόκτηση μυϊκών ανισορροπιών, βραχύνσεων και μυοσκελετικών προβλημάτων.

Παρακάτω εκτελείται μια άσκηση ιδανική για να δουλέψει κάνεις τους σταθεροποιούς μύες (σε αντοχή), που είναι άλλωστε υπεύθυνοι και για τη διατήρηση της σωστής στάσης του σώματος.

Ιδανική σε πρώτη φάση για νεαρά άτομα, καθώς απαιτεί καλό επίπεδο δύναμης, ευλυγισία και άριστο νευρομυϊκό έλεγχο.

Προσέξτε, λοιπόν τη στάση του σώματος, γιατί γίνεται… στάση ζωής!

Η Ιωάννα Λυκουργιά είναι φυσικοθεραπεύτρια, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Το κλινικό ενδιαφέρον κυρίως για την αποκατάσταση μυοσκελετικών και αθλητικών κακώσεων, σε συνδυασμό με την αγάπη της για την άσκηση, την οδήγησαν στην πραγματοποίηση σεμιναρίων Pilates. Οι γνώσεις της από τη σχολή φυσικοθεραπείας συνδυαστικά με την πιστοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος εκπαίδευσης Pilates (mat, reformer, cadillac, props) της επιτρέπουν να φέρει την ειδική γνώση πάνω σε ένα μεγάλο εύρος καταστάσεων. Επομένως, γνωρίζοντας πως κάθε άτομο αποτελεί μοναδικό κλινικό περιστατικό, είναι σε θέση να εντάξει τον ασθενή σε ένα θεραπευτικό πρόγραμμα άσκησης, προσαρμοσμένο στις εκάστοτε ανάγκες του. Το ενδιαφέρον της ως instructor είναι να εμφυσήσει την αγάπη της για την άσκηση με σεβασμό στη μοναδικότητα του σώματος και να βοηθήσει στη βελτίωση όλων αυτών των στοιχείων, που θα οδηγήσουν σε μια πιο λειτουργική καθημερινότητα. Εργάζεται στο Physio Kinetics