Όλο και περισσότεροι άνθρωποι προπονούνται πλέον με kettlebell και η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη το εισάγει και στις δικές μας ζωές προτείνοντας τρεις ασκήσεις για ολόκληρο το σώμα.

Όπως αναφέρει η personal trainer, με τις ασκήσεις αυτές δουλεύουν οι μυς σε όλο το σώμα, δεδομένου ότι καλύπτουν ένα πολύ ευρύ φάσμα κινήσεων.

Τα kettlebells έχουν λαβή από χυτοσίδηρο και πλέον τα βρίσκουμε σε διάφορα χρώματα. Θεωρούνται από τα καλύτερα και πλέον αποτελεσματικά αξεσουάρ γυμναστικής. Αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί αθλητές έχουν τα kettlebells ως ακρογωνιαίο λίθο των προγραμμάτων τους.

Ας δούμε στα πιο κάτω βίντεο τη σωστή εκτέλεση των ασκήσεων.

Κάμψεις τρικεφάλων από θέση σανίδα

Εκτελείτε 10 επαναλήψεις.

Αναπήδηση από σανίδα και βαθύ κάθισμα

Εκτελείτε 20 επαναλήψεις.

Βαθύ κάθισμα και ανέβασμα με άνοιγμα χεριών

Εκτελείτε 10 επαναλήψεις.

Μετά την ολοκλήρωση όλων των παραπάνω ασκήσεων έχετε συμπληρώσει έναν κύκλο. Εάν είστε αρχάριοι κάνετε διάλειμμα ενός λεπτού και επαναλαμβάνετε τον κύκλο.

Εάν έχετε μέτρια φυσική κατάσταση κάντε τέσσερις κύκλους με διάλειμμα ενός λεπτού ανάμεσά τους.

Οι προχωρημένοι κάντε έξι κύκλους.

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.