Η τάση της διαλειμματικής προπόνησης υψηλής έντασης (HIIT) ανεβαίνει όλο και περισσότερο χαρίζοντας γρήγορα αποτελέσματα χωρίς να απαιτείται πολύς χρόνος στο γυμναστήριο.

Η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη μας προτείνει πέντε ασκήσεις διαλειμματικής προπόνησης υψηλής έντασης εναλλάσσοντας τις με περιόδους ανάπαυσης διάρκειας δύο λεπτών.

O στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση του κορμού, αλλά και η τόνωση της καρδιαγγειακής λειτουργίας.

Δείτε στα πιο κάτω βίντεο τις ασκήσεις και τη σωστή εκτέλεσή τους.

Σανίδα

Σανίδα με άρσεις χεριών

Μountain climbers

Aναπηδήσεις ακουμπώντας στο πάτωμα

Burpees

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

30″ Σανίδα σταθερή
30″ Σανίδα με άρσεις χεριών
20″ Mountain climbers (φέρνουμε εναλλάξ τα πόδια προς το στήθος)
30″ Aναπηδήσεις ακουμπώντας στο πάτωμα
20″ Burpees

2 λεπτά ξεκούρασης

Εκτελέστε το πιο πάνω πρόγραμμα: Τρεις φορές αν είστε αρχάριοι, πέντε αν έχετε μέτρια φυσική κατάσταση και επτά αν είστε προχωρημένοι.

 

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.