*Γράφει η personal trainer, Σοφία Περδίκη

Αυτή την εποχή του χρόνου, όταν τα πάντα είναι στολισμένα, υπάρχει κόσμος που θέλετε να δείτε, οικογενειακά τραπέζια και τραπέζια με φίλους, φαγητά, γλυκά, αλκοόλ. Είναι εύκολο λοιπόν να μπείτε σε πειρασμό και να δείτε το πρόγραμμα της προπόνησής σας να μη βρίσκεται στη λίστα των προτεραιοτήτων σας.

Έτσι, για να προσθέσετε κίνητρο στην εορταστική σας προπόνηση, ακολουθούν μερικοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε σε καλό δρόμο κατά τη διάρκεια των γιορτών.

1.Θέστε μικρούς στόχους

Χωρίστε τη σεζόν σας σε μεμονωμένες εβδομάδες και κάθε Κυριακή ή Δευτέρα, θέστε έναν ρεαλιστικό στόχο προπόνησης για τις επόμενες επτά ημέρες με βάση το τι συμβαίνει στη ζωή σας.

Μερικές εβδομάδες επιτρέπουν περισσότερη προπόνηση από άλλες, αλλά το κλειδί είναι να διατηρήσετε τη δυναμική σας ξεκινώντας με καθαρό πλάνο κάθε εβδομάδα, προσαρμόζοντας τους στόχους σας σε ό,τι είναι δυνατό και δουλεύοντας με τη ροή της ζωής σας.

2.Αλλάξτε τρόπους προπόνησης

Αυτή είναι μια εξαιρετική εποχή του χρόνου για να ανακατέψετε τα πράγματα. Προσθέστε ένα μάθημα cross training ή αλλάξτε τις διαδρομές που τρέχετε, κάντε ένα tabata, πηγαίνετε παραλία και ασκηθείτε εκεί. Κάνοντας προπονήσεις που το σώμα σας δεν έχει συνηθίσει, θα κάψετε περισσότερες θερμίδες και θα αναπτύξετε νέες δεξιότητες.

3.«Σπάστε» την αδράνεια

Ο χειμωνιάτικος καιρός μπορεί να κάνει πιο δελεαστικό το να μείνετε σε εσωτερικούς χώρους. Αν και ο διάδρομος είναι ένα βολικό εργαλείο για πραγματικά κρύες μέρες, το να βγαίνετε έξω για τρέξιμο στον καθαρό αέρα μπορεί να τονώσει τη διάθεσή σας και να σπάσει τα αισθήματα της απομόνωσης. Άλλωστε στην Ελλάδα ζούμε. Φέτος τα Χριστούγεννα είναι σχεδόν καλοκαιρινά.

4.Βρείτε ένα μικρό πρόγραμμα γυμναστικής που να σας ταιριάζει και ακολουθήστε το.

Εμείς ετοιμάσαμε ένα μικρό και εύκολο πρόγραμμα στην παραλία. Πάντα η άμμος κάνει τις ασκήσεις πιο δύσκολες λόγω ισορροπίας.

✅8 ασκήσεις για 40″ η καθεμία χωρίς διάλειμμα.
✅Στο τέλος 2´ διάλειμμα.
✅1-2 κύκλους την προπόνηση.

1.Προβολές περπατώντας

2.Push ups

3.Πιέσεις τρικέφαλων με άρση ποδιού ξεχωριστά στο κάθε πόδι 40″

4.Από τραπεζάκι εναλλάξ άρσεις ποδιών

5.Deadlift μονά

6.Κάμψεις δικεφάλων

7.Πιέσεις ώμων

8.Κοιλακοί

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα γυμναστικής:

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete Training by Sophia
Health is a state of body, Wellness is a state of being
Instagram: @famous_sp
@fit_for_life_by_sophia fitness,cross training,trx,pilates reformer,zoom classes 🧿
Facebook: Complete Training by Sophia

Διαβάστε ακόμη:

Απώλεια βάρους: 4 βήματα επιτυχίας – Έτσι θα νιώσετε καλύτερα

Άσκηση: 5 tips για να μην την εγκαταλείψετε