Γράφει η Yoga Instructor Άντα Στυλιανίδου

Η ευαισθησία στους ώμους είναι χαρακτηριστικό των καιρών μας. Όλο και περισσότεροι από εμάς παρατηρούν ενοχλήσεις, πόνο στον αυχένα και την ωμική ζώνη, ενώ πολλές φορές η καταπόνηση στην περιοχή αυτή προκαλεί και τραυματισμούς.

Ο τρόπος ζωής μας, όπως είναι η δουλειά γραφείου, η κακή στάση του σώματος, αλλά και οι διάφορες δραστηριότητες που κάνουμε στην καθημερινότητά μας, επιβαρύνουν την ευαίσθητη αυτή περιοχή και την τραυματίζουν.

Στο σημερινό μας βίντεο, μπορείτε να δείτε μια σύντομη πρακτική που θα φέρει άμεση ανακούφιση στην περιοχή των ώμων και της πλάτης, ειδικά εάν τη νιώθετε σφιχτή και δύσκαμπτη. Προτείνουμε να μένετε σε κάθε θέση για 5-10 αναπνοές ή όσο το χρειάζεστε. 

 

Άσκηση 1η

Ξαπλώνουμε πάνω σε δυο τουβλάκια ή σε κουβέρτα τυλιγμένη σε ρολό και μένουμε εκεί για τουλάχιστον 2 λεπτά. Καλό είναι σε αυτό το διάστημα να φέρετε την προσοχή σας στην περιοχή που θέλετε να δουλέψετε και  να αναπνέετε προς τα εκεί.

Άσκηση 2η

Στη συνέχεια μπαίνουμε στα γόνατα και στις παλάμες (θέση γάτας) και περνάμε το αριστερό χέρι κάτω από το δεξί. Ακουμπάμε τον ώμο και το κεφάλι στο πάτωμα.

Άσκηση 3η

Ανεβαίνουμε σε στήριξη στα γόνατα και τεντώνουμε το ένα πόδι στο πλάι. Με το αντίθετο χέρι ψηλά μακραίνουμε προς την πλευρά του τεντωμένου ποδιού για να διατείνουμε τους πλάγιους ραχιαίους.

Άσκηση 4η

Διάταση αυχένα: δουλέψτε όλες τις κινήσεις, κάμψη στο πλάι, μπροστά, πίσω, καθώς και διαγώνια. Πιέστε μαλακά το κεφάλι σε κάθε θέση.

Άσκηση 5η

Garudasana: σταυρώνουμε καλά τους αγκώνες και ενώνουμε τις παλάμες. Κρατάμε τα χέρια μακριά από το πρόσωπο, τους αγκώνες στο ύψος των ώμων και τους ώμους μακριά από τα αυτιά.

Άσκηση 6η

Gomukasana: φέρνουμε το δεξί χέρι κοντά στο αυτί και το αριστερό χέρι δίπλα στα πλευρά. Αν μπορούμε ενώνουμε τα χέρια πίσω από την πλάτη ή πιάνουμε την μπλούζα μας ή χρησιμοποιούμε έναν ιμάντα. Μαζεύουμε τα μπροστινά πλευρά και κρατάμε το πηγούνι παράλληλα με το έδαφος.

 

Η Άντα Στυλιανίδου είναι απόφοιτη δασκάλα του YogaWorks στην Αθήνα με δασκάλα και μέντορα την Άννα Ζώρζου και του School of Santhi στην Ινδία. Κατέχει πιστοποίηση διδασκαλίας 200 ωρών από το Yoga Alliance. Διδάσκει Vinyasa Flow, Hatha, Yin Yoga and Prenatal στην Αθήνα και συνεργάζεται με στούντιο γιόγκα και health clubs. Αποστολή της είναι να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει όλους να εξασκηθούν στη γιόγκα, καθώς πιστεύει στα οφέλη αυτής της πρακτικής και στη θεραπευτική τους ιδιότητα σε σώμα και νου. Εκτός από τη γιόγκα που αγαπάει και ακολουθεί, λατρεύει να περνάει χρόνο με τα δυο της παιδιά και την οικογένειά της, όπως επίσης και να βρίσκεται στη φύση για περπάτημα ή ποδήλατο. Μπορείτε να την ακολουθήσετε στο @yogawithadda.