Η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη  προτείνει ένα μικρό αλλά θαυματουργό πρόγραμμα διατάσεων των χεριών και μας επισημαίνει την μεγάλη αξία των διατατικών ασκήσεων.

Το τέντωμα ή διάταση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσουμε μετά από μια έντονη προπόνηση, αλλά μπορεί επίσης να δώσει στο σώμα μας ενέργεια για να ξεκινήσουμε την μέρα μας. Με λίγη προσοχή, όταν το σώμα μας είναι κρύο ακόμη, κάνουμε ήρεμες και απαλές κινήσεις. Όταν τεντωνόμαστε ενεργοποιούμε την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα και από αυτή την έντονη κυκλοφορία οξυγονωμένου αίματος νιώθουμε αναζωογόνηση και ευεξία που μας βοηθούν να ξεκινήσουμε δυνατά τη μέρα μας.

Ένα δεκάλεπτο πρόγραμμα για όλο το σώμα είναι ό,τι καλύτερο για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας ακόμη και μόλις σηκωθούμε από το κρεβάτι μας.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε εύκολες διατάσεις για το πάνω μέρος του σώματος.

Ξεκινάμε με διατάσεις για τους πήχεις και συνεχίζουμε με διατάσεις τρικέφαλων, ακολουθούν οι διατάσεις των ώμων και ολοκληρώνουμε με διατάσεις των δικέφαλων. Μένουμε σε κάθε διάταση για 20”-30”.

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.