Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε εύκολες διατάσεις για το κάτω μέρος του σώματος που μας παρουσιάζει η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη.

Οι διατάσεις είναι ασκήσεις που έχουν σκοπό την ανάπτυξη της μυϊκής ευλυγισίας, της ελαστικότητας και της αρθρικής ευκαμψίας. Μας βοηθούν να διατηρήσουμε το κατάλληλο και ισορροπημένο εύρος κίνησης στις αρθρώσεις και να έχουμε καλύτερη στάση σώματος.

Η ευλυγισία είναι η ικανότητα μετακίνησης των αρθρώσεων μέσα από όλο το φάσμα της κίνησης τους, από τη θέση κάμψης στη θέση έκτασης. Η ευλυγισία μιας άρθρωσης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το μήκος και η ευκαμψία των μυών και των συνδέσμων. Η ευλυγισία μπορεί να αναπτυχθεί μέσω του stretching, δηλαδή των διατατικών ασκήσεων.

Στο βίντεο που ακολουθεί ξεκινάμε με διατάσεις για τους τετρακέφαλους, συνεχίζουμε με διατάσεις για τους οπίσθιους μηριαίους και ολοκληρώνουμε με διατάσεις των προσαγωγών και των ισχύων. Μένουμε σε κάθε διάταση για 20”-30”.

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νεύροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.