*Γράφει η yoga instructor, Βάλια Γιατζάκη

Το ισχίο είναι μια άρθρωση με πολλούς μύες και πολύ μεγάλο εύρος κινητικότητας – μεγαλύτερο από όσο φαντάζεστε. Το ισχίο πραγματοποιεί απαγωγή, προσαγωγή, κάμψη, έκταση, έσω στροφή, έξω στροφή και περιστροφές.

Το μειωμένο εύρος κίνησης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά και άλλες δομές του σώματος, όπως είναι ο αστράγαλος το γόνατο, ακόμα και η μέση ή ο αυχένας, καθώς όλο το σώμα λειτουργεί σαν μια αλυσίδα. Η δυσκαμψία των ισχίων μπορεί να οφείλεται στην καθιστική ζωή, στην έντονη προπόνηση και σε πιο σπάνιες περιπτώσεις και ανάλογα με την ηλικία σε  παθολογίες (π.χ. αρθρίτιδα).

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους κάποιος μπορεί να βελτιώσει και να διατηρήσει την κινητικότητα του ισχίου. Παρακάτω θα βρείτε μια μικρής διάρκειας πρακτική της γιόγκα για τη τη βελτίωση της κινητικότητας των ισχίων.

Δείτε το βίντεο των ασκήσεων

Η Βάλια Γιατζάκη αποφοίτησε από το τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού Κομοτηνής (Τ.Ε.Φ.Α.Α)το 2014 Το ίδιο έτος (2014) εκπαιδεύτηκε στην γιόγκα από τον εκπαιδευτικό οργανισμό YogaWorks της Αμερικής (200RTY). Ακολούθως, η αγάπη της για την γυμναστική την οδήγησε και σε άλλες εκπαιδεύσεις όπως αυτήν του Personal Trainer ,Group Fitness Instructor, Pilates, TRX, Yoga kids. Συμπληρωματικά έχει εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες του ερυθρού Σταύρου . Η επαγγελματική της δραστηριότητα έκτοτε περιλαμβάνει την διδασκαλία γιόγκα σε τμήματα ενηλίκων και παιδιών, σε ομαδικά αλλά και σε ατομικά προγράμματα (personal) μεμονωμένα.

Βρείτε την Βάλια Γιατζάκη σε:

Διαβάστε επίσης

Η άσκηση που νικά το στρες και διώχνει τη θλίψη

Ξεκινάτε γυμναστική από Δευτέρα; Πέντε tips για να μη μείνετε στα λόγια…

Freeze Dance και άλλα τέσσερα παιχνίδια στο σπίτι που γυμνάζουν γονείς και παιδιά