*Γράφει η personal trainer, Σοφία Περδίκη

Γυμναστήρια κλειστά… πάμε να βρούμε λύσεις. Θα ακολουθήσει μια mini σειρά προγραμμάτων που θα εμπεριέχουν συμβουλές, προγράμματα προπόνησης και προβληματισμούς σχετικά με το πως θα παραμείνουμε ενεργοί κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού. Συμπεριλαμβανομένων των «καλύτερων» ασκήσεων για μικρούς χώρους, ευέλικτα προγράμματα εξωτερικών χώρων και πολλά άλλα!

Εάν οι προπονήσεις στο σαλόνι, σας κάνουν να νιώθετε καταπίεση σας έχουμε την λύση. Τα καλύτερα προγράμματα προπόνησης στο σπίτι μπορούν να γίνουν ακόμη καλύτερα αν προσθέσετε στη ρουτίνα προπόνησής σας κάτι νέο! Μια καινούρια άσκηση, ενα καινούριο τρόπο προπόνησης κάτι που θα σας ταράξει τα ήσυχα νερά.

Οι προπονήσεις στο σπίτι είναι σχεδόν ο τρόπος ζωής μας τώρα, καθώς τα περισσότερα γυμναστήρια σε ολόκληρη τη χώρα παραμένουν κλειστά λόγω της νέας πανδημίας κορωοϊού. Για όσους συνήθιζαν να παρακολουθούν μαθήματα γυμναστικής σε γυμναστήρια ή στούντιο, οι ασκήσεις στο σπίτι ίσως φανούν λίγο περιορισμένες. Όταν ασκείστε σε ένα μάθημα γυμναστικής, δεν χρειάζεται να σκέφτεστε την επόμενη μια ώρα του μαθήματος σας, το σώμα σας απλά κινείται για να ακολουθήσει τις οδηγίες του προπονητή σας. Στο σπίτι όμως τι; Δείτε τα προγράμματα κ τις συμβουλές που θα ακολουθήσουν καθ ολη την διάρκεια του lockdown και δεν θα χάσετε. Το σώμα μας δεν χρειάζεται να περιμένει!

Ακολουθείστε προγράμματα υψηλής έντασης (αλλά χαμηλού impact!). Με βάση το βάρος του σώματος σας το οποίο θα βοηθήσει στην βελτίωση κ την ανάπτυξη της λειτουργικής σας δύναμης.

Το πρόγραμμα που ακολουθεί αποτελείται απο 8 ασκήσεις!

Πάρτε ένα χρονόμετρο κάθε 1’ θα αλλάζουμε άσκηση. Μόλις ολοκληρώσουμε τον πρώτο κύκλο(8 ασκήσεις) θα ξεκουραστούμε για 2 λεπτά κ στη συνέχεια θα επαναλάβουμε τον κύκλο άλλη μια φορά! Σε περίπου 20-25 λεπτά θα έχετε κάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής που μπορείτε να το ακολουθήσετε 3-4 φορές την εβδομάδα.

Καλή σας αρχή!

1. Jumping jacks.

2.Εναλλάξ προβολές με στροφή κορμού κ μπάλα.

3. Burpees με μπάλα.

4. Πιέσεις τρικέφαλων σε μια καρέκλα ή ενα σκαλί.

5. Push ups με στροφή του κορμού.

6. Squat με κλωτσιά κρατώντας μπάλα.

7. Κάμψεις τρικέφαλων με λυγισμένα γόνατα.

8. Ανάποδο crab walk.

Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα των ασκήσεων

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822

Διαβάστε επίσης

Σας κυνηγάει ο χρόνος; Δοκιμάστε το workout των 20′ για δύναμη, αντοχή και ισορροπία

Boot camp: Η προπόνηση για τολμηρούς που χτίζει δύναμη και αντοχή

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να νικήσετε το άγχος και την κατάθλιψη