*Γράφει η pilates instructor Κατερίνα Σιούκα

Οι γρήγοροι και απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας, η καθιστική ζωή έχουν ως αποτέλεσμα την καταπόνηση του σώματός μας και ιδιαίτερα της σπονδυλικής στήλης. Παρακάτω δίνονται κάποιες ασκήσεις για να δυναμώσετε την πλάτη με τη βοήθεια ενός λάστιχου, τις οποίες μπορείτε να κάνετε τρεις φορές την εβδομάδα.

Άσκηση 1η
Απο καθιστή θέση περνάτε το λάστιχο στα πόδια και με ίσια την πλάτη τραβάτε προς τα πίσω (κωπηλατική κίνηση) διατηρώντας σε ευθεία το κορμό σας. Επαναλαμβάνετε για 12-15 φορές.

Άσκηση 2η
Έρχεστε στα γόνατα και πατάτε το ένα πόδι μπροστά ώστε και τα δύο πόδια να σχηματίζουν ορθές γωνίες. Πατάτε το λάστιχο με το μπροστινό πόδι και τραβάτε προς τα πάνω διαγώνια (σχηματίζοντας ένα Y). Επαναλαμβάτε 12-15 φορές.

Άσκηση 3η
Από όρθια θέση με λυγισμένα πόδια, πατάτε το λάστιχο και ρίχνετε το σώμα σας ελαφρώς μπροστά. Διατηρώντας ίσια την πλάτη σας ανοίγετε τα χέρια στο πλάι τραβώντας το λάστιχο. Επαναλαμβάνετε για 12-15 φορές

Η Κατερίνα Σιούκα είναι πιστοποιημένη pilates instructor (mat, props, equipment) από τις σχολές GRAFTS HELLAS, LIFE PILATES και FLETCHER PILATES. Yoga instructor πιστοποιημένη από τη σχολή GRAFTS HELLAS, καθώς και prenatal trainer (άσκηση και εγκυμοσύνη) πιστοποιημένη από τη σχολή HUMAN MAMA. Εργάζεται ως pilates instructor από το 2012 και έχει εξειδίκευση στην αποκατάσταση και πρόληψη τραυματισμών. Ως μέλος της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) συνεργάζεται και με επαγγελματίες αθλητές. Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο Α’ βοηθειών, ρήξης μηνίσκου, χονδροπάθειας και κύστης Baker από τον ΠΟΕΠ. «To Pilates μας μαθαίνει την κίνηση και η κίνηση είναι ευτυχία».

Διαβάστε επίσης

Η άσκηση που διώχνει τον πόνο και μειώνει την πίεση – Τρία top tips για να τη βάλετε στη ζωή σας

Τρεις top ασκήσεις για να βρείτε την ισορροπία σας