Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που προσπαθούμε όλοι να ξαναβρούμε τις ισορροπίες μας, ψυχικές αλλά και σωματικές. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τρεις ασκήσεις χαμηλής έντασης, για τη βελτίωση της ισορροπίας σας.

Εκτελέστε τις με προσοχή, χωρίς βιασύνη και με συγκέντρωση. Πρόκειται για ασκήσεις χαμηλής έντασης που είναι ιδιαίτερα βατές. Εάν όμως σας δυσκολέψουν, ίσως πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό για να ξεκινήσετε πρόγραμμα άσκησης υπό την επίβλεψή του.

Άσκηση 1η

Πόδια ανοιχτά σε διάσταση. Στρίβουμε το κορμό και τα πόδια μας προς τα αριστερά κάνοντας διπλή προβολή και ενώνουμε τα χέρια. Επαναλαμβάνουμε 10-12 φορές και αλλάζουμε μεριά.

Άσκηση 2η

Από θέση προβολής ερχόμαστε σε ισορροπία στο ένα πόδι τεντώνοντας το άλλο πόδι πίσω. Επαναλαμβάνουμε 12-15 φορές και αλλάζουμε πόδι.

Άσκηση 3η

Από όρθια θέση λυγίζουμε το ένα πόδι μπροστά και τεντώνουμε τα χέρια. Στη συνέχεια τεντώνουμε το ίδιο πόδι πίσω κατεβάζοντας το κορμό και τα χέρια προς το πόδι στήριξης. Επαναλαμβάνουμε 12-15 φορές και αλλάζουμε πόδι.

Η Κατερίνα Σιούκα είναι πιστοποιημένη pilates instructor (mat, props, equipment) από τις σχολές GRAFTS HELLAS, LIFE PILATES και FLETCHER PILATES. Yoga instructor πιστοποιημένη από τη σχολή GRAFTS HELLAS, καθώς και prenatal trainer (άσκηση και εγκυμοσύνη) πιστοποιημένη από τη σχολή HUMAN MAMA. Εργάζεται ως pilates instructor από το 2012 και έχει εξειδίκευση στην αποκατάσταση και πρόληψη τραυματισμών. Ως μέλος της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) συνεργάζεται και με επαγγελματίες αθλητές. Σεμινάριο Α’ βοηθειών, ρήξη μηνίσκου, χονδροπάθεια και κύστη Baker από τον ΠΟΕΠ, καθώς και παρακολούθηση συνεδρίων fitness και διατροφής από το 2011. « To Pilates μας μαθαίνει την κίνηση και η κίνηση είναι ευτυχία».