Μπορεί ένα απλό, οικονομικό αξεσουάρ να προσφέρει νεανική όψη στο δέρμα, διατηρώντας καθημερινά την αίσθηση φρεσκάδας του; Ναι, διαβεβαιώνει η δερματολόγος Shilpi Khetarpal, MD, από την Cleveland Clinic, προτείνοντάς μας να εντάξουμε στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς μας το face roller, αντλώντας τα πολύτιμα οφέλη του για την επιδερμίδα του προσώπου.

Η τεχνική του face rolling δεν αποτελεί νέα ανακάλυψη. Στην πραγματικότητα, οι ρίζες της χρήσης δροσερών λίθων στο δέρμα εντοπίζονται έως και χιλιάδες χρόνια πίσω, στην αρχαία Κίνα. Το face rolling χρησιμοποιεί ένα απλό, κυλινδρικό εργαλείο, κατασκευασμένο από πετρώματα όπως ο νεφρίτης ή ο ροζ χαλαζίας και φημίζεται για τα σημαντικά οφέλη του στη μείωση της φλεγμονής και του πρηξίματος στο πρόσωπο. «Λειτουργεί ουσιαστικά κάνοντας απαλό μασάζ στο πρόσωπο», εξηγεί η ειδικός.

Πώς χρησιμοποιείται το face roller

Η δρ. Khetarpal μοιράζεται συμβουλές για το πώς να χρησιμοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα roller προσώπου και εξηγεί τα οφέλη του.

Τα ρόλερ προσώπου είναι συνήθως μακρόστενο, με δύο κυλινδρικά τελειώματα. Οι δύο κύλινδροι είναι κατασκευασμένοι από νεφρίτη ή ροζ χαλαζία, δεν αποκλείεται όμως να βρείτε και roller από ανοξείδωτο ατσάλι ή αμέθυστο.

Το roller λειτουργεί κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο δέρμα. Η ειδικός προτείνει να το χρησιμοποιείτε κάθε μέρα για περίπου 5 λεπτά, ώστε να δώσετε μια άμεση ώθηση στην εμφάνισή σας. Επισημαίνει, ωστόσο, ότι τα αποτελέσματα δεν είναι μακροχρόνια. Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν αποτελέσματα για λίγες μόνο ώρες μετά τη θεραπεία. «Πρόκειται για μια προσωρινή βελτίωση της συνολικής υφής και του χρώματος του δέρματος», διευκρινίζει η δρ. Khetarpal.

Τα οφέλη του face rolling:

Αυτή η τεχνική δεν χαρίζει απλώς μια ωραία αίσθηση στο δέρμα, αλλά έχει επίσης διαπιστωθεί ότι σχετίζεται με πολλαπλά οφέλη. Μερικά από τα πιο γνωστά είναι:

  • Βελτιώνει τη λεμφική ροή
  • Βελτιώνει τη ροή του αίματος
  • Μειώνει το πρήξιμο
  • Μειώνει τη φλεγμονή
  • Δροσίζει και καταπραΰνει το δέρμα
  • Προσφέρει χαλάρωση
  • Μειώνει το στρες
  • Διανέμει τα συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας πιο ομοιόμορφα

«Το λεμφικό σύστημα είναι ο τρόπος του σώματος να απαλλαγεί από τις τοξίνες και τα ανεπιθύμητα βακτήρια στο σώμα», λέει η δρ. Khetarpal. «Έτσι, χρησιμοποιώντας το roller προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, μπορείτε να βελτιώσετε τη λεμφική ροή και την αποστράγγιση του προσώπου».

Photo: Shutterstock

Πώς να χρησιμοποιήσετε το roller προσώπου

Κατ’ αρχάς, είναι σημαντικό να αναζητήσετε στην αγορά ένα προϊόν κατασκευασμένο από μια αυθεντική, φυσική πέτρα και όχι ένα εργαλείο από συνθετικό υλικό, τονίζει η ειδικός.

Για να αντλήσετε τα μέγιστα οφέλη του, χρησιμοποιήστε το ως εξής:

  • Πλύνετε το πρόσωπό σας. Ένα roller προσώπου λειτουργεί καλύτερα σε φρεσκοκαθαρισμένο δέρμα.
  • Αν θέλετε να χαρίσετε στην επιδερμίδα σας την πολυπόθητη όψη δροσιάς, τοποθετήστε το roller στο ψυγείο, ώστε να διατηρήσετε την πέτρα κρύα.
  • Συνδυάστε το roller με προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας. Μπορείτε, για παράδειγμα, να το χρησιμοποιήσετε για να απλώσετε ενυδατική κρέμα, ορούς ή έλαια στο δέρμα σας πιο ομοιόμορφα.
  • Η κατεύθυνση προς την οποία κυλάτε έχει σημασία. Κυλήστε το ρολό προς τα κάτω και προς τα έξω. Για παράδειγμα, κυλώντας από τα μάτια και προς τα έξω, μειώνετε το πρήξιμο στην περιοχή.
  • Μην σέρνετε τον κύλινδρο μπρος – πίσω, καθώς αυτό δεν βοηθά στη βελτίωση της ροής του αίματος στο πρόσωπο.
  • Μην το παρακάνετε. Η δρ. Khetarpal λέει ότι χρειάζεστε μόλις 5 λεπτά την ημέρα ή κάθε δεύτερη ημέρα. Η χρήση ενός roller προσώπου για περισσότερη ώρα δεν έχει κάτι παραπάνω να προσφέρει.
  • Διατηρήστε το roller καθαρό. Η δρ. Khetarpal συνιστά ανεπιφύλακτα να το καθαρίζετε με οινόπνευμα μετά από κάθε χρήση. «Το δέρμα έχει βακτήρια, αλλά και υπολείμματα προϊόντων που μπορεί να συσσωρευτούν», λέει η ειδικός.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί, σύμφωνα με την δρ. Khetarpal, θα πρέπει να είναι όσοι έχουν ώριμο δέρμα, ώστε να μην χρησιμοποιούν το roller με δύναμη. «Αν το δέρμα είναι πιο εύθραυστο, η έντονη χρήση του roller ενδέχεται να προκαλέσει μώλωπες», λέει.

Σε κάθε περίπτωση, το face rolling θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την καλύτερη δυνατή όψη σας όποτε το επιθυμείτε. Αλλά, όπως με καθετί νέο, θα πρέπει να προχωρήσετε προσεκτικά, ειδικά στην αρχή. «Ξεκινήστε αργά και δείτε πώς θα πάνε τα πράγματα», προτείνει η δρ. Khetarpal. «Δείτε αν σας αρέσει και αν αντλείτε τα οφέλη του face rolling πριν το κάνετε μέρος της ρουτίνας σας».

Διαβάστε ακόμη:

Να ποιοι αργούν να γεράσουν και το δέρμα τους φαίνεται νεανικό

Τρία τρόφιμα που ενισχύουν την σύνθεση κολλαγόνου για νεανικό δέρμα

Αντιγήρανση: Οκτώ αποτελεσματικές κινήσεις για νεανικό δέρμα