Εάν σας πιάνει συχνά  πονοκέφαλος τότε αξίζει να δώσετε μια ευκαιρία σε αρχαίες και δοκιμασμένες μεθόδους μάλαξης για να τον καταπολεμήσετε.

Πρόκειται για πανάρχαιες τεχνικές που εφαρμόζονταν π.χ. από τους κατοίκους του Θιβέτ στην αρχαιότητα, οι οποίοι ασκούσαν πίεση σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός τους για να ανακουφίσουν τους πονοκεφάλους τους.

Αυτή η μέθοδος ακολουθείται μέχρι και σήμερα, προσφέροντας αποτελεσματικές λύσεις ανακούφισης από την κεφαλαλγία.

Δεν είναι δύσκολο να τη δοκιμάσετε και στο σπίτι, πιέζοντας συγκεκριμένα σημεία του σώματος και κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ, όπως παρακάτω.

Μασάζ ανάμεσα στα φρύδια

Δοκιμάστε να ασκήσετε σταθερή πίεση στην περιοχή ανάμεσα στα φρύδια σας και πάνω από τη γέφυρα της μύτης σας. Εφαρμόστε αυτή την πίεση για αρκετά λεπτά επανειλημμένα μέχρι να νιώσετε ότι ο πόνος σας αρχίζει να υποχωρεί. Το άγγιγμα αυτού του σημείου πίεσης μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πόνο που προκαλείται από τη δυσπεψία και την καταπόνηση των ματιών.

Photo: iStock

Mασάζ στους κροτάφους

Οι κρόταφοι, οι πλάγιες δηλαδή πλευρές του μετώπου, είναι ακόμα μερικά σημεία πίεσης που μπορούν να ανακουφίσουν το άλγος. Χρησιμοποιήστε τους αντίχειρές σας ή τις άκρες του δείκτη για να ασκήσετε σταθερή πίεση στους κροτάφους. Δοκιμάστε να κινήσετε τα δάχτυλά σας με μικρές κυκλικές κινήσεις μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος.

Μασάζ στον αυχένα

Προσπαθήστε να πιέσετε το πίσω μέρος του λαιμού σας με την άκρη του δείκτη σας. Με αυτή την κίνηση, μπορείτε να ανακουφιστείτε από τον πονοκέφαλο ή την ημικρανία σχεδόν αμέσως. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα επειδή οι μύες σε αυτή την περιοχή σφίγγουν όταν το σώμα στρεσάρεται, προκαλώντας πόνο στο κεφάλι. Ως εκ τούτου, η άμεση στόχευση αυτού του σημείου θεωρείται εξαιρετικά αποτελεσματική.

Μασάζ ανάμεσα στο μεγάλο και το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού

Υπάρχουν πολλά μέρη του σώματος που συνδέονται μεταξύ τους, παρότι βρίσκονται σε απόσταση. Ακολουθώντας αυτή τη λογική, η πίεση στο σημείο ανάμεσα στο μεγάλο δάχτυλο και το διπλανό του μπορεί να συμβάλει στο μετριασμό του πονοκεφάλου ή της ημικρανίας, εξίσου γρήγορα με το να εστιάσετε σε ένα σημείο στο κεφάλι σας.

Διαβάστε ακόμη:

Πονοκέφαλος: Ποιοι ταλαιπωρούνται ακόμη και τις μισές μέρες του μήνα

Πονοκέφαλος: Η δραστηριότητα που αποτελεί αναπάντεχο φυσικό αναλγητικό