Κανείς δεν περνάει καλά όταν είναι άρρωστος, αλλά 3 στους 4 ενήλικες που απάντησαν σε πρόσφατη δημοσκόπηση δήλωσαν ότι ενδόμυχα απόλαυσαν την ασθένειά τους και κυρίως το γεγονός ότι έμειναν σπίτι και κάποιος τους φρόντιζε.

Η δημοσκόπηση σε περίπου 2000 άτομα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ έδειξε επίσης ότι το 41% εκμεταλλεύτηκαν τον χρόνο παραμονής στο σπίτι για να κάνουν κάτι ευκολο, όπως συμμάζεμα και καθαριότητα, ενώ 40% αποσυνδέθηκαν από το internet και τα social media. Επίσης το 32% είπαν ότι τους απλά τους άρεσε να τους φροντίζουν όσο ήταν άρρωστοι στο σπίτι.

Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ότι ο μέσος ενήλικας αρρωσταίνει τρεις φορές τον χρόνο, με το 47% να ξεπερνά τις τέσσερις ή περισσότερες φορές. Οι συχνές ασθένειες έχουν ως επακόλουθο την απουσία από σημαντικά γεγονότα όπως γενέθλια (37%), αθλητικές εκδηλώσεις (33%), γάμους (32%), συνεντεύξεις για δουλειά (31%) και ραντεβού (30%).

Τα γιατροσόφια που επέλεγαν οι περισσότεροι ήταν τα ζεστά ροφήματα (27%) και η κοτόσουπα (26%). Επίσης για το 35% η μεγαλύτερη ενόχληση ήταν ότι δεν μπορούσαν να απολαύσουν το αγαπημένο τους φαγητό.

Τι επιθυμούν περισσότερο οι ασθενείς όταν είναι άρρωστοι; Πέρα από τα αναλγητικά (43%), αναζητούν την αγαπημένη τους κουβέρτα (28%) καθώς και την δυνατότητα να ρυθμίζουν την θερμοκρασία του σπιτιού (26%).

Ποιος θεωρείται ο πιο δύσκολος ασθενής; Για τους ερωτηθέντες η απάντηση είναι είτε το παιδί τους (29%) είτε ο σύντροφός τους (27%). Όσο για τον ίδιο τους τον εαυτό δεν τον θεωρούν τόσο απαιτητικό (14%)! Σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες (48%) παθαίνουν πονοκέφαλο κατά τη φροντίδα του δύσκολου ασθενή που συχνά υπερβάλλει τα συμπτώματά του.

Επίσης ενδιαφέρον είναι ότι αν και οι περισσότερο «κολούν» κάτι από το παιδί τους (22%), ανησυχούν πολύ περισσότερο για το αν θα αρρωστήσουν από έναν συνάδελφο στο γραφείο (33%).

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρία OnePoll το διάστημα 28-29 Νοεμβρίου 2022.

Διαβάστε επίσης 

Ιώσεις: Ποιες θα μας ρίξουν στο κρεβάτι αυτές τις γιορτές

Πνεύμονες: 5 tips που τους δυναμώνουν και προστατεύουν από τις ιώσεις