*Γράφει η yoga instructor Βάλια Γιατζάκη

Ο πόνος στον αυχένα είναι εξαιρετικά συχνός και μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες. Αυτές περιλαμβάνουν καθημερινές δραστηριότητες με επαναλαμβανόμενα μοτίβα κίνησης προς τα εμπρός, κακή στάση του σώματος ή τη συνήθεια να κρατάτε το κεφάλι σας σε μία θέση.

Δεν χρειάζονται πολλά για να αναπτύξετε πόνο σε αυτήν την περιοχή του σώματός σας και είναι εύκολο να επεκταθεί αυτός ο πόνος στους ώμους και την πλάτη σας. Ο πόνος στον αυχένα μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους και ακόμη και τραυματισμούς.

Η πρακτική της γιόγκα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να απαλλαγείτε από τους πόνους στον αυχένα. Τουλάχιστον μια μελέτη έδειξε ότι η γιόγκα παρέχει ανακούφιση από τον πόνο και λειτουργικές βελτιώσεις σε άτομα που έκαναν γιόγκα για εννέα εβδομάδες. Μέσα από την πρακτική, μπορείτε να μάθετε να απελευθερώνετε οποιαδήποτε ένταση κρατάτε στο σώμα σας.

Η γιόγκα μπορεί να είναι χρήσιμη στη θεραπεία ακόμη και του χρόνιου πόνου στον αυχένα.

Παρακάτω θα βρείτε τέσσερις βασικές θέσεις της Γιόγκα που ανακουφίζουν τη περιοχή γύρω από τον αυχένα.

Κάθισε στην θέση οκλαδόν και κράτησε τους ώμους μακριά από τα αυτιά. Φέρε την δεξιά παλάμη πάνω στην αριστερή μεριά του κεφαλιού μαλακά, χωρίς να τραβάς. Μείνε για 5 αναπνοές.

Ίδια βάση με την πρώτη. Φέρε διαγώνια το κεφάλι προς τα κάτω. Μείνε για 5 αναπνοές.

Ίδια βάση με την πρώτη. Άσε το κεφάλι να έρθει προς τα εμπρός παράλληλα με το έδαφος και έπειτα πίσω – βλέπε την επόμενη φωτό. Επανέλαβε 10 φορές.

Ίδια θέση με την τρίτη, άσε το κεφάλι να έρθει πίσω επανέλαβε για 10 φορές, εναλλάξ.

 

Η Βάλια Γιατζάκη αποφοίτησε από το τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού Κομοτηνής (Τ.Ε.Φ.Α.Α)το 2014 Το ίδιο έτος (2014) εκπαιδεύτηκε στην γιόγκα από τον εκπαιδευτικό οργανισμό YogaWorks της Αμερικής (200RTY). Ακολούθως, η αγάπη της για την γυμναστική την οδήγησε και σε άλλες εκπαιδεύσεις όπως αυτήν του Personal Trainer, Group Fitness Instructor, Pilates, TRX, Yoga kids. Συμπληρωματικά έχει εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες του ερυθρού Σταύρου. Η επαγγελματική της δραστηριότητα έκτοτε περιλαμβάνει την διδασκαλία γιόγκα σε τμήματα ενηλίκων και παιδιών, σε ομαδικά αλλά και σε ατομικά προγράμματα (personal) μεμονωμένα.
Βρείτε την Βάλια Γιατζάκη σε:
Instagram: https://www.instagram.com/valiagiatz
Email: valiagiatz@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Πόνος στον αυχένα: Όλες οι κινήσεις που ανακουφίζουν

Πόνος στον αυχένα: Πώς θα ξεπιαστείτε – Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε

Πόνος στον αυχένα και μούδιασμα στα άκρα: Γιατί πρέπει να ανησυχήσουμε – Οι θεραπευτικές λύσεις