Η κόπωση και η ληθαργική διάθεση αποτελούν συχνό φαινόμενο δεδομένης της κουραστικής καθημερινότητας και του σύγχρονου τρόπου ζωής. Τα επίπεδα της ενέργειάς μας συχνά είναι μειωμένα και αναζητούμε τρόπους να τα ενισχύσουμε και να τονωθούμε.

Μερικές φορές η λύση απαιτεί την αλλαγή ορισμένων συνηθειών όπως περισσότερες ώρες ύπνου, καλύτερη διατροφή, περιορισμό του αλκοόλ. Η εναλλακτική θεραπεία της αρωματοθεραπείας με τις επιλογές των κατάλληλων αιθέριων ελαίων μπορεί να συμβάλλει στην τόνωση του οργανισμού. Οι μέθοδοι της αρωματοθεραπείας που εφαρμόζονται περιλαμβάνουν τα λουτρά, τις εισπνοές με ατμό, τις μαλάξεις και τις κομπρέσες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αρκεί ένας αρωματικός λύχνος όπου θα ρίξουμε λίγες σταγόνες από κάποιο από τα ακόλουθα αιθέρια έλαια που φαίνεται ότι τονώνουν μυαλό και σώμα. Εναλλακτικά μπορούμε να ρίξουμε δυο σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της επιλογής μας σε ένα μαντήλι και να εισπνέουμε καθημερινά το αρωματισμένο ύφασμα.

Ακολουθούν τα αιθέρια έλαια που θεωρούνται ιδανικά για τόνωση και ευεξία βάσει των αρχών της αρωματοθεραπείας:

  • Η φρέσκια και αναζωογονητική μυρωδιά της μέντας είναι ιδανική επιλογή για το πρωινό ξύπνημα και το ξεκίνημα της μέρας με ενέργεια . Είναι μάλιστα τόσο δυνατό το άρωμά της που δεν συνιστάται να το μυρίζουμε λίγο πριν τον ύπνο, επειδή μπορεί να μας δυσκολέψει να αποκοιμηθούμε.
  • Το αιθέριο έλαιο βασιλικού μπορεί να  βοηθήσει στην ενίσχυση της συγκέντρωσης, το καθάρισμα του νου και την τόνωση της ενεργητικότητας ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες που νιώθουμε την ενέργειά μας να μειώνεται.
  • Η πιπερόριζα ή τζίντζερ έχει ένα οξύ άρωμα που βοηθά στην ανάταση όταν νιώθουμε κουρασμένοι και ληθαργικοί.
  • Το άρωμα του λεμονιού επίσης ανεβάζει τη διάθεση και δίνει άμεσα μια τόνωση στην ενεργητικότητα.  Επίσης στο αιθέριο έλαιο λεμονιού αποδίδονται και ιδιότητες τόνωσης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η εισπνοή των αναζωογονητικών αυτών ελαίων με τη χρήση ενός αρωματικού λύχνου συνιστάται έτσι ώστε να γεμίσει ο χώρος με τις τονωτικές μυρωδιές και να δείτε τάχιστα αποτελέσματα στα επίπεδα της ενεργητικότητάς σας.

Διαβάστε ακόμη

Πέντε λόγοι που κουράζεστε με το παραμικρό – Top tips ενεργητικότητας

Νιώθετε κουρασμένοι; Το αποτελεσματικό κόλπο για περισσότερη ενεργητικότητα

Κουρασμένοι; Οκτώ κινήσεις που θα τονώσουν την ενεργητικότητά σας