Το ζέσταμα είναι απαραίτητο στάδιο πριν ξεκινήσουμε οποιοδήποτε πρόγραμμα εκγύμνασης. Ένας ωραίος τρόπος για να κάνουμε ζέσταμα εάν δεν διαθέτουμε κυλιόμενο διάδρομο ή στατικό ποδήλατο είναι κάνοντας τις ασκήσεις που ακολουθούν και μας προτείνει η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη.

Jumping jacks

Εκτελούμε εκτάσεις των ποδιών με ταυτόχρονες ανατάσεις των χεριών και αναπήδηση – γνωστά ως jumping jacks-  για 20″.

Βαθύ κάθισμα
Κάνουμε βαθύ κάθισμα (squat) με προσοχή για 20″.

Άρσεις ποδιού

Εκτελούμε εναλλάξ άρσεις των γονάτων φέρνοντας τον αγκώνα στο αντίθετο πόδι. Συνεχίζουμε για 20″.

Μόλις ολοκληρώσουμε και τις τρεις ασκήσεις κάνουμε διάλειμμα για 10″ και επαναλαμβάνουμε τον κύκλο των ασκήσεων. Κάνουμε συνολικά τρεις κύκλους.

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.