*Γράφει η Βάλια Γιατζάκη, yoga instructor

Το περπάτημα είναι μια ήπια μορφή άσκησης και με πολλά οφέλη για την υγεία . Μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος σταδιακά και να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση. Επίσης συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς αλλά και στην καλή διάθεση. Συνίσταται να περπατάτε τουλάχιστον 10.000 βήματα κάθε μέρα, τα οποία μπορείτε να τα μετρήσετε πολύ εύκολα με διάφορες εφαρμογές η με εξελιγμένα ρολόγια. Παρακάτω θα βρείτε διάφορους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να εντάξετε το περπάτημα στην ζωή σας.

1.Βρείτε ένα καλό μέρος για να περπατήσετε

Γενικά, οι καλύτερες τοποθεσίες για περπάτημα έχουν ομαλή επιφάνεια, ευθείες και ελάχιστη κίνηση . Η καλύτερη επιλογή είναι να είναι κοντά στην γειτονιά σας αλλά με αυτά τα κριτήρια για να σας βοηθήσουν να κρατήσετε μια ρουτίνα.

2. Δημιουργείστε μια λίστα από τα αγαπημένα σας τραγούδια 

Η μουσική είναι η καλύτερη συντροφιά σε ό,τι και αν κάνετε και ειδικά όσον αφορά την γυμναστική. Δίνει το κατάλληλο ρυθμό και κίνητρο. Επίσης σας δίνει αισιοδοξία και χαρά. Επιπλέον μπορείτε να ακούσετε ακόμα και ένα ηχητικό βιβλίο, όποτε η ώρα θα περάσει πολύ γρήγορα. Τέλος , υπάρχουν κάποια τραγούδια που μας ταξιδεύουν, έτσι έχουμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε σε μέρη που έχουμε πάει η να οραματιστούμε νέα ταξίδια. Προσέξτε όμως όταν έχετε τα ακουστικά να έχετε μικρότερη ένταση και προτιμήστε μέρη που δεν υπάρχουν αυτοκίνητα.

3. Περπατήστε ενώ μιλάτε στο τηλέφωνο.

Πάρτε τηλέφωνο τον αγαπημένο σας φίλο η τους γονείς σας ή ακόμα και αν είστε στην δουλειά και έχετε τηλεφωνική συνάντηση, σηκωθείτε και περπατήστε σε όλο το γραφείο. Έτσι η ώρα θα περάσει πολύ πιο γρήγορα αλλά εσείς θα έχετε κινηθεί.

4. Περπατήστε με παρέα 

Περπατήστε με τον σύντροφο σας είτε με τους φίλους σας είτε ακόμα και με το σκύλο σας. Είναι η μεγαλύτερη ευτυχία και τύχη, γιατί εκτός από ότι θα περάστε χρόνο με αυτούς που αγαπάτε θα αυξήσετε σημαντικά τα βήματα σας.

5. Περπατήστε αμέσως μετά την δουλειά.

Το περπάτημα εκτός από το γεγονός ότι είναι μια πολύ καλή σωματική άσκηση είναι και ψυχοθεραπεία. Γυρνώντας από την δουλειά με ένα 20 λεπτό περπάτημα αποφορτίζεστε από όλη την ημέρα. Το μυαλό και το σώμα χαλαρώνουν και αδειάζουν, με αποτέλεσμα να γυρνάτε σπίτι ανανεωμένοι και ξεκούραστοι.

*Πριν ξεκινήσετε σιγουρευτείτε ότι έχετε τα κατάλληλα αθλητικά παπούτσια.

Η Βάλια Γιατζάκη αποφοίτησε από το τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού Κομοτηνής (Τ.Ε.Φ.Α.Α)το 20114 Το ίδιο έτος (2014) εκπαιδεύτηκε στην γιόγκα από τον εκπαιδευτικό οργανισμό YogaWorks της Αμερικής (200RTY). Ακολούθως, η αγάπη της για την γυμναστική την οδήγησε και σε άλλες εκπαιδεύσεις όπως αυτήν του Personal Trainer ,Group Fitness Instructor ,Pilates, TRX, Yoga kids. Συμπληρωματικά έχει εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες του ερυθρού Σταύρου . Η επαγγελματική της δραστηριότητα έκτοτε περιλαμβάνει την διδασκαλία γιόγκα σε τμήματα ενηλίκων και παιδιών, σε ομαδικά αλλά και σε ατομικά προγράμματα (personal) μεμονωμένα.

Βρείτε την Βάλια Γιατζάκη σε:

Διαβάστε ακόμα

Ποδήλατο ή περπάτημα; Τι παραπάνω κερδίζουν όσοι επιλέγουν το πρώτο

Το αγαπημένο γευστικό ρόφημα που βελτιώνει το περπάτημα

Το γρήγορο περπάτημα χαρίζει ζωή