*Γράφει η pilates instructor Κατερίνα Σιούκα

Εάν έχετε σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου  ή αντιμετωπίζετε ακόμη και περιστασιακά φουσκώματα ή δυσπεψία, θα συμφωνήσετε ότι τα προβλήματα στην κοιλιά δεν είναι διασκεδαστικά.  Οι πρακτικές ανακούφισης από το άγχος μπορούν σίγουρα να βοηθήσουν, όπως και οι διατροφικές προσαρμογές. Mια πρακτική γιόγκα που στοχεύει την περιοχή του γαστρεντερικού σώματος  μπορεί επίσης να προσφέρει ευχάριστη ανακούφιση.

Καθώς ορισμένες από τις ασάνες συμπιέζουν απαλά τα πεπτικά όργανα, ίσως θελήσετε να φοράτε παντελόνι χωρίς σφιχτή μέση.  Όπως με πολλούς τύπους γιόγκα και άσκησης, είναι καλύτερο να περιμένετε τουλάχιστον μία ώρα μετά το φαγητό πριν εξασκηθείτε, προκειμένου να επιτρέψετε την πέψη. Αφήστε την κοιλιά και τα πεπτικά όργανα να κάνουν όλα τα γρυλίσματα και τα γαργάληματα χρειάζονται για να φτάσουν σε μια πιο ισορροπημένη κατάσταση.

Μείνετε σε κάθε στάση για 10 αναπνοές.

Η Κατερίνα Σιούκα είναι πιστοποιημένη pilates instructor (mat, props, equipment) από τις σχολές GRAFTS HELLAS, LIFE PILATES και FLETCHER PILATES. Yoga instructor πιστοποιημένη από τη σχολή GRAFTS HELLAS, καθώς και prenatal trainer (άσκηση και εγκυμοσύνη) πιστοποιημένη από τη σχολή HUMAN MAMA. Εργάζεται ως pilates instructor από το 2012 και έχει εξειδίκευση στην αποκατάσταση και πρόληψη τραυματισμών. Ως μέλος της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) συνεργάζεται και με επαγγελματίες αθλητές. Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο Α’ βοηθειών, ρήξης μηνίσκου, χονδροπάθειας και κύστης Baker από τον ΠΟΕΠ. «To Pilates μας μαθαίνει την κίνηση και η κίνηση είναι ευτυχία»

Διαβάστε ακόμη

Ευερέθιστο Έντερο: Η διατροφή που ανακουφίζει πάνω από 70% τα συμπτώματα

Ευερέθιστο έντερο: Να γιατί έχετε διαρκώς πόνο και κράμπες στην κοιλιά

Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου: Η θεραπεία που μπορεί να δώσει λύση