*Γράφει η pilates instructor Κατερίνα Σιούκα

Η ζωή μας είναι γεμάτη υποχρεώσεις, γεμάτη τρέξιμο και άγχος. Φανταστείτε όμως να ρίξουμε για λίγο τους ρυθμούς, ώστε το μυαλό να απεμπλακεί από το σώμα, να αποβάλλει αυτό το άγχος.

Είτε έχετε κάνει διαλογισμό παλιότερα είτε είναι η πρώτη σας φόρα, οι παρακάτω συμβουλές θα σας καθοδηγήσουν να κάνετε διαλογισμό και μπορεί να σας βοηθήσουν να παραμένετε συγκεντρωμένοι στις δύσκολες καταστάσεις της ζωής σας, αλλά και να φέρουν ένα αίσθημα χαράς και ηρεμίας.

Μπορείτε να κάνετε διαλογισμό μόνοι η και με παρέα. Μπορεί να διαρκέσει λίγα λεπτά ή και παραπάνω. Δεν είναι απαραίτητο να κάθεστε οκλαδόν στο πάτωμα, αρκεί να κάθεστε άνετα σε μια καρέκλα η να είστε ξαπλωμένοι στον καναπέ.

Αρχικά καθίστε αναπαυτικά στο κάθισμα ή στο πάτωμα. Ξεκινήστε με τα μάτια ανοιχτά παρατηρώντας το χώρο γύρω σας χωρίς να εστιάζετε κάπου συγκεκριμένα. Παρατηρείτε το σώμα σας, πως νιώθετε σήμερα, ανήσυχοι ή ήρεμοι; Αγχωμένοι η χαλαροί; Και σιγά σιγά φέρτε την προσοχή σας στην αναπνοή σας. Εισπνέετε από τη μύτη και εκπνέετε από το στόμα. Και αν θέλετε κλείστε και τα μάτια.

Συγκεντρωθείτε στον αέρα που μπαίνει από τη μύτη σας και πώς γεμίζει το θώρακα ή την κοιλιά σας και στον αέρα που βγαίνει από το στόμα διώχνοντας κάθε ένταση. Μετρήστε από μέσα σας 20 ολοκληρωμένες αναπνοές. Καθώς θα κάνετε τις αναπνοές σας, η σκέψη σας μπορεί να φεύγει σε διάφορα θέματα που σας απασχολούν. Δεν πειράζει. Ξανά γυρίστε στην αναπνοή σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό κάθε μέρα ή οπότε νιώθετε την ανάγκη. Καλή αρχή!

Η Κατερίνα Σιούκα είναι πιστοποιημένη pilates instructor (mat, props, equipment) από τις σχολές GRAFTS HELLAS, LIFE PILATES και FLETCHER PILATES. Yoga instructor πιστοποιημένη από τη σχολή GRAFTS HELLAS, καθώς και prenatal trainer (άσκηση και εγκυμοσύνη) πιστοποιημένη από τη σχολή HUMAN MAMA. Εργάζεται ως pilates instructor από το 2012 και έχει εξειδίκευση στην αποκατάσταση και πρόληψη τραυματισμών. Ως μέλος της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) συνεργάζεται και με επαγγελματίες αθλητές. Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο Α’ βοηθειών, ρήξης μηνίσκου, χονδροπάθειας και κύστης Baker από τον ΠΟΕΠ. «To Pilates μας μαθαίνει την κίνηση και η κίνηση είναι ευτυχία»D

Διαβάστε επίσης

Εγκυμοσύνη: Διατάσεις που ανακουφίζουν τους πόνους στην πλάτη και τα ισχία

Δώδεκα λεπτά Pilates flow για top ευλυγισία και δύναμη

Καραντίνα: Τρεις εύκολες ασκήσεις για δυνατά χέρια και γλουτούς