*Γράφει η Βάλια Γιατζάκη, yoga instructor

Η νέα χρόνια είναι εδώ και σίγουρα πολλά καινούργια και ενδιαφέροντα πράγματα μας περιμένουν. Είναι η κατάλληλη στιγμή να θέσουμε νέους στόχους αλλά και να απαλλαγούμε από παλιές συνήθειες που δεν μας ταιριάζουν πια. Μια καλή ευκαιρία είναι να εντάξουμε στην ζωή μας, εάν δεν την έχουμε ήδη, τη σωματική άσκηση. Τα οφέλη της γυμναστικής είναι πολλά, αν σκεφτείτε ότι ο άνθρωπος είναι γεννημένος να κινείται και όχι να κάθεται. Παρακάτω θα βρείτε πέντε συμβουλές έτσι ώστε να δημιουργήσετε μια ρουτίνα για να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε, υιοθετώντας αυτόν τον τρόπο ζωής για πάντα.

1. Προγραμματίστε τις προπονήσεις σας

Αφιερώστε χρόνο κάθε Κυριακή για να κάνετε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα όπου θα περιλαμβάνει τις προπονήσεις σας. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε τις δικαιολογίες ότι δεν έχετε το χρόνο να περάσετε τουλάχιστον 40′ την ημέρα κάνοντας γυμναστική.

2. Μην περιμένετε να έρθει η Δευτέρα

Δεν έχετε κουραστεί να κάνετε το ίδιο ξανά και ξανά χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα; Ναι, μιλάμε για αυτό το «κλασσικο» πρόγραμμα που όλα ξεκινάνε από Δευτέρα. Αντί αυτού, ξεκινήστε την άσκηση τώρα! Είναι εντελώς άσχετο εάν είναι Τρίτη ή Παρασκευή ή οποιαδήποτε άλλη μέρα. Ξεκινήστε την άσκηση όποτε νιώθετε την ανάγκη να το κάνετε.

3. Βρείτε ένα πρόγραμμα προπόνησης που θα σας ταιριάζει και θα το διασκεδάζετε

Μην επιλέξετε ένα πρόγραμμα προπόνησης μόνο και μόνο επειδή το έχει επιλέξει ο καλύτερος σας φίλος. Επιλέξτε αυτό το είδος άσκησης που σας κάνει να αισθάνεστε άνετα, που μπορείτε να το κάνετε και το πιο σημαντικό, αυτό που σας κάνει να το απολαμβάνετε. Εάν δεν σας αρέσει να τρέχετε, μην το κάνετε! Αντί για αυτό μπορείτε να κάνετε μια κυκλική προπόνηση 30′ στο σπίτι. Εάν χρειαστεί, μπορείτε να προσλάβετε έναν προσωπικό γυμναστή, ο οποίος θα δει και θα ακούσει όλες τις ανάγκες σας ,σχεδιάζοντας και χτίζοντας σταδιακά ένα πρόγραμμα εξατομικευμένο ακριβώς πάνω σας, βοηθώντας σας να εκπληρώσετε τους στόχου σας με το σωστό τρόπο.

4. Θυμηθείτε γιατί γυμνάζεστε

Μην αφήσετε τον εαυτό σας να ξεχάσει γιατί ξεκινήσατε να γυμνάζεστε. Το κίνητρο είναι το παν για την άσκηση! Δημιουργήστε έναν πίνακα κινήτρων κοντά στον καθρέφτη σας που θα σας θυμίζει κάθε μέρα γιατί ξεκινήσατε καθώς κοιτάζετε στον καθρέφτη κάθε μέρα!

5. Αφήστε τις μεγάλες προσδοκίες για αργότερα

Εάν αρχίσατε μόλις να ασκείστε, είναι σημαντικό να είστε περήφανοι για αυτό που μπορείτε να πετύχετε τώρα. Μην απογοητευτείτε εάν δεν μπορείτε να τρέξετε για μια ώρα· είναι φυσιολογικό! Σύντομα θα τρέξετε για μια ώρα και περισσότερο αν απλά τηρήσετε το πλάνο σας!

Η άσκηση είναι διασκεδαστική, ευεργετική και ίσως η καλύτερη δραστηριότητα που θα μπορούσατε να έχετε επιλέξει για να ξεκινήσετε το έτος σας σωστά! Επιλέξτε το κατάλληλο πρόγραμμα διατροφής για να ακολουθήσετε με τη νέα ρουτίνα άσκησης και απολαύστε τα αποτελέσματα που θα έρθουν σύντομα. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να διατηρήσετε τον εαυτό σας υγιή, ή να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια των διακοπών και να λατρέψετε το σώμα σας που κάθε μέρα θα είναι καλύτερο από την προηγούμενη!

Η Βάλια Γιατζάκη αποφοίτησε από το τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού Κομοτηνής (Τ.Ε.Φ.Α.Α)το 2014 Το ίδιο έτος (2014) εκπαιδεύτηκε στην γιόγκα από τον εκπαιδευτικό οργανισμό YogaWorks της Αμερικής (200RTY). Ακολούθως, η αγάπη της για την γυμναστική την οδήγησε και σε άλλες εκπαιδεύσεις όπως αυτήν του Personal Trainer ,Group Fitness Instructor ,Pilates, TRX, Yoga kids. Συμπληρωματικά έχει εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες του ερυθρού Σταύρου . Η επαγγελματική της δραστηριότητα έκτοτε περιλαμβάνει την διδασκαλία γιόγκα σε τμήματα ενηλίκων και παιδιών, σε ομαδικά αλλά και σε ατομικά προγράμματα (personal) μεμονωμένα.

Βρείτε την Βάλια Γιατζάκη σε:

Διαβάστε επίσης

Η εναλλακτική άσκηση που ενισχύει τη δύναμη και το μυαλό των παιδιών

Τόνωση: Οι πέντε καλύτερες ασκήσεις για να γεμίσουμε ενέργεια το πρωί

Πρώτη φορά γιόγκα; Δέκα top tips για αρχάριους