*Γράφει η personal trainer Σοφία Περδίκη

Το επιτόπιο τρεξιματάκι και η παράλειψη ενός επεισοδίου στο Netflix για μια βόλτα στο τετράγωνο, ωραία είναι και επιδέξια αλλά για να ανεβάσετε την ένταση στην καρδιά και τους πνεύμονες, πρέπει να ανεβάσετε την ένταση στις προπονήσεις σας!

Αυτές οι τέσσερις αερόβιες ασκήσεις χωρίς εξοπλισμό θα κάνουν το θαύμα τους στην προσπάθεια να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς σας. Επιπλέον, θα νιώσετε σίγουρα καλύτερα όταν μάθετε ότι αυτές οι ασκήσεις σας βοηθούν να αντισταθμίσετε όλα αυτά τα σαββατοκύριακα που σας βρίσκουν ξάπλα στον καναπέ σας αγκαλιά με ένα κουτί μελομακάρονα!

Σηκωθείτε… ξεκινάμε!

  • 4 ασκήσεις 40″ η κάθε άσκηση χωρίς διάλειμμα (ένας κύκλος).
  • 2-3 κύκλους.
  • Στο τέλος κάθε κύκλου κ πριν περάσουμε στον επόμενο 1′ ξεκούραση!

1. Wide mountain climbers 40″.

2. Κάμψη και στροφή του κορμού εναλλάξ 40″.

3. Άλμα όσο πιο μακριά μπορούμε και γυρίζουμε πίσω με γόνατα ψηλά 40″.

4. Με το ένα πόδι πάντα στον αέρα, προχωράμε με τα χέρια μέχρι σανίδα κάνουμε μια κάμψη και μετά πίσω μέχρι ψηλά και αλματάκι μικρό. 20’’ με το ένα πόδι και 20″ με το άλλο.

Δείτε εδώ ολόκληρο το βίντεο των ασκήσεων

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της. Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822

Διαβάστε επίσης