Μπρούμυτα ή ανάσκελα; Ποια είναι η αγαπημένη στάση ύπνου για σας; Εμείς κωδικοποιήσαμε τα υπερ και τα κατά κάθε στάσης ύπνου σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα ερευνητικά δεδομένα.

Το βέβαιο είναι ότι η επιλογή σας μπορεί να επηρεάσει την υγεία και την ευεξία σας.Μάλιστα σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στην International Journal of Sleep and Hypnosis αναφέρθηκε ότι όσοι κοιμούνται στο αριστερό πλευρό τους έχουν συχνότερα εφιάλτες! Επιπλέον κάποιες στάσεις ευνοούν την πέψη, ενώ άλλες ανακουφίζουν την πλάτη. Ας δούμε λοιπόν τα υπέρ και τα κατά των διαφόρων στάσεων του ύπνου.

 

Στο αριστερό πλευρό

Συνήθως προσφέρει ανακούφιση στους πάσχοντες από καούρες. Από την άλλη συνδέεται με περισσότερους εφιάλτες

 

Στην πλάτη

Ανακουφίζει την πλάτη και τη μέση αρκεί να βάλετε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα. Στα κατά: xειροτερεύει το ροχαλητό και την υπνική άπνοια

 

Εμβρυϊκή θέση

Στα υπέρ: Ανακουφίζει από το στρες. Στα κατά: Μπορεί να ταλαιπωρήσει τον αυχένα γι’ αυτό πρέπει αν έχετε ένα μαξιλάρι ώστε το κεφάλι να είναι στην ευθεία της σπονδυλικής στήλης

 

Μπρούμυτα

Φαίνεται ότι η πίεση του κορμού στο στρώμα βοηθά στην πέψη. Από την άλλη μπορεί να δυσκολέψει την αναπνοή

 

Στο δεξί πλευρό

Υπέρ: Θεωρείται ότι δίνει «ανάσα» στην καρδιά (επειδή είναι ελεύθερη η αριστερή πλευρά) και συνιστάται στους υπερτασικούς. Από την άλλη πλευρά, ερευνητές υποστηρίζουν ότι στο δεξί πλευρό δυσχεραίνει η κυκλοφορία του αίματος από την έγκυο στο έμβρυο.