Οι άντρες ανησυχούν περισσότερο για τα οικονομικά και τις κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού ενώ οι γυναίκες σκέφτονται περισσότερο την ευημερία των συγγενικών τους προσώπων, όπως αναφέρει βρετανική έρευνα που δημοσιεύει η εφημερίδα «Daily Mail».

Έρευνα του βρετανικού πανεπιστημίου «UCL» σε δείγμα 2.500 ατόμων έδειξε ότι, καθώς εξαπλώνεται ανά την υφήλιο η νόσος Covid- 19, οι άντρες ανησυχούν περισσότερο για τη δουλειά τους, αν θα είναι γεμάτο πορτοφόλι τους, ενώ οι γυναίκες αγχώνονται περισσότερο για την υγεία των φίλων τους και της οικογένειάς τους.

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου UCL διαπίστωσαν επίσης ότι οι γυναίκες εκφράζουν συνολικά περισσότερο άγχος από τους άντρες.

Καθώς συνεχίζεται η εξάπλωση της νόσου ανά την υφήλιο, ενισχύονται τα επίπεδα στρες στους Βρετανούς για διαφορετικούς όμως λόγους ανάλογα με το φύλο, καταλήγει η μελέτη.

Το βασικό μέλημα των αντρών είναι ο αντίκτυπος της νόσου στην κοινωνία και την οικονομία, ενώ οι γυναίκες ανησυχούν περισσότερο για τις επιπτώσεις της πανδημίας στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Σχεδόν το 7% των λέξεων που ανέφεραν οι άντρες όταν ρωτήθηκαν για τις ανησυχίες τους σχετικά με τον κορωνοιό αφορούσε τον αντίκτυπο που έχει η πανδημία στην κοινωνία στο σύνολό της και την οικονομία της χώρας.

Το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες ήταν μόλις 2,5% .

Την ίδια ώρα, οι λέξεις «φίλους», «οικογένεια» και «άγχος» αντιπροσώπευαν το 7,7% των λέξεων που χρησιμοποίησαν οι γυναίκες όταν ρωτήθηκαν για την εξάπλωση των κρουσμάτων του ιού. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες ήταν 3,9%.

«Οι γυναίκες εξέφρασαν περισσότερο άγχος και θλίψη από τους άντρες αλλά και τα δύο φύλα υποστήριξαν ότι νιώθουν έντονη ανησυχία έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση», όπως επισημαίνουν οι συντάκτες της έρευνας.

Η καθηγήτρια Μπένετ Κλάινμπεργκ από το βρετανικό πανεπιστήμιο «UCL» δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Στην επικοινωνία τους, οι γυναίκες τείνουν να μιλούν περισσότερο για τους φίλους και την οικογένειά τους, ενώ οι άνδρες επικεντρώνονται περισσότερο στα χρήματα και τη δουλειά. Τώρα όμως με τον κορωνοιό, το γλωσσικό αυτό χάσμα διευρύνθηκε».

Ειδήσεις σήμερα:

Έκθεση-«βόμβα» στα χέρια της CIA: Η Κίνα έκρυβε την αλήθεια για τον κορωνοϊό και εισήγαγε 56.000.000 αναπνευστήρες και μάσκες!