«Εξάρτηση» από κινητό τους φαίνεται να έχουν εννιά στους δέκα (90%) Έλληνες, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Focus on Tech Life Tips που αποκαλύπτει ότι χρησιμοποιούν το κινητό τους συνεχώς στη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με την έρευνα-πρωτοβουλία από το 1995 της Focus Bari για τη σχέση των Ελλήνων με την τεχνολογία, το ποσοστό χρήσης του διαδικτύου ανέρχεται στο 96% του πληθυσμού, με εμφανή αύξηση στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Η έρευνα αναφέρει επίσης ότι το 90% των παιδιών ηλικίας 5-12 ετών χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, με τα παιδιά άνω των 10 ετών να φτάνουν το 97% στη χρήση, αφιερώνοντας κατά μέσο όρο 100 λεπτά την ημέρα στο διαδίκτυο.

Επιπρόσθετα, η έρευνα δείχνει ότι το 92% των Ελλήνων χρησιμοποιούν το mobile internet, με το 88% να το κάνει καθημερινά.

Η συμμετοχή στα social media είναι επίσης υψηλή, και αυτό φαίνεται να συνδέεται με την αυξανόμενη χρήση των κινητών.

Παράλληλα, η αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι σε άνοδο, με το 69% των Ελλήνων να έχουν κάνει τουλάχιστον μία online αγορά το τελευταίο εξάμηνο. Το ποσοστό αυτό φτάνει το 87% στην ηλικιακή ομάδα 25-34 ετών, ενώ μόνο το 37% των ατόμων άνω των 65 ετών συμμετέχουν στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Η πληθώρα των χρήσεων οδηγεί σχεδόν τρεις στους πέντε Έλληνες να δηλώνουν πως «η τεχνολογία βελτιώνει την ζωή μου» ενώ το Chat GPT χρησιμοποιείται ήδη από έναν στους τέσσερις Έλληνες.

Σχετικά με την έρευνα: Η μεθοδολογία περιλαμβάνει τηλεφωνικές συνεντεύξεις CATI σε ένα δείγμα 10.000 ατόμων ανά εξάμηνο, καλύπτοντας ένα εκπροσωπητικό δείγμα του πανελλαδικού πληθυσμού.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα: Ένα διάλειμμα μίας εβδομάδας από τα social media βελτιώνει την ψυχική υγεία των χρηστών

Τσεκάρετε συνεχώς το προφίλ των άλλων στα social media; Τι αποκαλύπτει αυτή η συνήθεια

Πανδημία: Ο κίνδυνος που απειλεί όσους είναι όλη μέρα στα social media